Beskrivning

Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!

Välkommen till ett fantastiskt fint hus från 1923 med charmiga originaldetaljer i samklang med modern komfort.

 • I lugna villakvarter strax ovanför den vackra Edsbergsparken finns nu möjlighet till ett unikt boende i underbar 1920-talsvilla. Med 6 rum på cirka 153 kvm och flera utrymmen i gästhus och källare utöver det, finns här gott om plats för familjen som längtar efter drömhuset med atmosfär.
 • Huset är delvis om- och tillbyggt 1993 och 2000. Då tillkom bland annat ett spatiöst och härligt vardagsrum i nedsänkt nivå med högt i tak och stort fönsterparti mot trädgården. Köket renoverades 2004 och fick då en underbar och rymlig matplats med kamin och murstock i tegel innanför originalfönster med spröjs. Hela entréplanet bjuder på generösa sällskapsytor i luftig planlösning med ett härligt ljusinsläpp och utgång till en generös trädäckad altan i olika nivåer, delvis under tak, som ligger skyddad från insyn omgiven av lummig grönska. Här får du plats att bjuda hela släkten och många vänner på gemytliga middagar och uppsluppna fester både ute och inne.
 • Vackra trägolv sätter en personlig prägel på flera rum och i våtutrymmen skapar klinker och sjösten en exklusiv känsla. Hela huset har genomgående inretts med stilrena material och smakfulla detaljer. På övre plan finns ett ljuvligt rum med takbjälkar som kan användas som lyxigt sovrum eller rogivande sällskapsrum. Du kan även enkelt dela av det här rummet till två sovrum, så som huset ursprungligen ritades. I övrigt finns här ytterligare ett stort sovrum med fransk balkong och ett mindre som lämpar sig utmärkt som barnrum eller arbetsrum, samt toalett med dusch. I källarvåningen finns ett rymligt gästrum och ett fräscht och nyrenoverat badrum med bubbelbadkar.
 • Den uppvuxna trädgården är en lummig oas med blommande träd och buskar kring plana gräsmattor som erbjuder sköna ytor för barnens lekar. På tomten ligger en timrad friggebod om 10 kvm, som du kan inreda efter egna önskemål. Vänd mot söder får trädgården massor av välgörande soltimmar till skänks. Slå dig ner i skönaste vilstolen och njut av sommarens fröjder i avkopplande miljö!
 • Två parkeringsplatser finns under carport, en på uppfarten samt skogsgläntan mittemot erbjuder ytterligare två parkeringsmöjligheter. I anslutning till carporten finns en isolerad verkstad med eget proppskåp. Härifrån leder en stentrappa upp till stenlagd terrass utanför husets entré.
 • Många renoveringar och förbättringar har genomförts under flera år. Bland annat totalrenoverades badrummen i källare och på entrévåning samt hallen 2012. Året efter slipades trägolven i kök, matplats och sovrum. Samtidigt målades alla dörrar och snickerier på övervåningen. Elementen byttes 2000 och de flesta fönster är bytta mellan 2000-2007, medan gamla fönster har renoverats och målats. Vardagsrum och sovrum fick nya glasdörrar 2007. Kök och matrum fick en ansiktslyftning 2004, då också vitvarorna installerades. Diskmaskinen är från 2011 liksom tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan. Vardagsrummet renoverades 2007 då också kamin från Jotul sattes in.
 • Omgivningarna erbjuder närhet till allt den aktiva familjen kan önska sig. Mitt emot huset finns ”Amerikaskogen” där barnen kan gå på upptäcktsfärd och familjen kan ta sköna skogspromenader med början utanför dörren. Vackra Edsbergsparken med konsthall, Edsbacka Bistro och Edsbacka Wärdshus ligger nedanför backen. Kring underbara Edsviken finns gott om varierande natur, strövområden, motionsspår, badplatser och båtklubbar. Sollentuna sport- och simhall ligger på kort gångavstånd.
 • I närområdet finns också flera bra skolor och förskolor, bland annat Sollentuna musikklasser samt Rudbecks gymnasieskola. För service och shopping finns Edsbergs centrum bekvämt och nära, med vårdcentral, välsorterad Icabutik, konditori, apotek, två restauranger och blomsterbutik. Vill du ha tillgång till ett större shoppingutbud tar du enkelt buss till stora Sollentuna centrum, Stinsen eller Kista Galleria.
 • Kommunikationerna är mycket goda. Från busshållplatsen ett stenkast bort tar du buss till pendeltåget i Häggvik eller Sollentuna station, till Kista eller Mörby centrum där det finns t-bana, eller direktbuss till Sergels torg som går i rusningstrafik morgon och kväll. Du kan också promenera på en kvart till både Sollentuna och Häggvik.
 • Välkommen till ett drömboende i ljuvligt 20-talshus på insynsskyddad tomt – nära till både natur, vatten och shopping!
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN utgör en hemtrevlig entré med ett spröjsat fönster som låter ljuset sprida sig över mörkt klinker med golvvärme och ljusa väggar. Innanför dörren finns och gott om avhängningsplats för ytterkläder och en klädkammare med ytterligare plats för familjens alla kläder.

BADRUMMET är smakfullt inrett med vitt kakel och golvklinker i en rödbrun nyans samt dusch bakom glasväggar. Från ett litet fönster med spröjs når dagsljuset in. Här finns bra förvaring i kommod med rymliga lådor under tvättstället.

TVÄTTSTUGAN är praktiskt belägen med egen ingång från trädgården, vilket gör den till en utmärkt groventré. Ljusa väggar och ett snyggt melerat klinkergolv med värme i olika rödbruna nyanser pryder utrymmet. Ett flertal rymliga väggskåp erbjuder rikligt med plats för förvaring och bra arbetsytor ovanför tvättmaskin, torktumlare och tvättho skapar utrymme för klädvård.

VARDAGSRUMMET är ett fantastiskt luftigt sällskapsrum med högt snedtak och stora fönsterpartier som upptar väggen mot trädgården i söder. Fler vackra fönster i söder och väster låter rummet fyllas av ett enastående ljus. I det här spatiösa rummet finns många detaljer som skapar en säregen karaktär. Framför en mönstrad fondvägg i grönt, svart, gult och vitt står en kamin som sprider mys och värme under mörka årstider. Ett vackert trappräcke visar vägen till nedre plan, och uppför en liten trappa når du en liten inneveranda som tar dig vidare till kök och altan. Längs en lång vägg kan du samla ditt eget bibliotek och vackra höga fönster omger plats för tv-möbel. Ekparkett pryder golven som omges av vita väggar runt fondtapeten.

KÖKET är samtidigt vackert, funktionellt, modernt och hemtrevligt. Mest iögonfallande är den vackra murstocken i tegel som harmonierar väl med mosaiken i svart, brunt, och grått – och alla nyanser däremellan – som klär hela väggen ovanför kökets arbetsytor. Skåpinredningen med lantkökskaraktär och vitrinskåp på väggen går i vitt och har rikligt med skåp och lådor som erbjuder plats för allt som kan behövas i ett välutrustat kök. Generösa arbetsytor på bänkskivor av ek medger fritt spelrum för kreativ matlagning. Induktionshäll, fläkt och inbyggnadsugn med varmluft kommer från Electrolux (2004) och kyl och frys kommer från AEG (2004). Diskmaskinen är från Siemens (2011). Allt i rostfritt. Från köket leder en vacker trappa i vitt upp till övervåningen. Golven pryds av oljad ek.

MATPLATSEN på andra sidan murstocken är ett underbart rum! Omgivet av ljuvliga spröjsade fönster i tre väderstreck får den här rymliga matplatsen massor av ljus. Här ryms ett stort matsalsbord, serveringsskåp och övriga möbler med lätthet. Ljusgrå väggar ovan det oljade ekgolvet skapar tillsammans med vedkaminen en rofylld och trivsam stämning. Garanterat hemmets favoritplats där alla kan samlas för samtal och ungänge kring matbordet.

ALTANEN nås från en liten glasveranda mellan kök och vardagsrum och erbjuder först en mysig sittplats under tak. Några trappsteg ner brer en generös trädäckad yta ut sig där det finns plats för både matbord, grill, sittgrupp och solstolar. Härifrån har du utsikt över hela trädgården och sitter skyddad från insyn innanför träd och buskar.

Övervåning

SOVRUM 1 ramas in av ett vackert vitlaserat trätak och intagande golv av breda ljusa trätiljor. Väggarna har en tapet i en ljus nyans. Från en fransk balkong med dubbla glasdörrar på gaveln blickar du ut över lummiga lövträd. Ett svagt lutande snedtak skapar en romantisk karaktär. Rummet är rymligt och har plats för både toalettbord, byrå och garderober utöver stor dubbelsäng.

SOVRUM 2 är ett litet rum direkt ovanför trappan. Passar bra som barnrum med närhet till sovrum 1, eller som ett rofyllt arbetsrum. Här finns ett litet fönster i snedtaket som släpper in ljus. Även det här rummet har ljust trägolv medan väggarna här är vita. Under det svagt sluttande snedtaket finns gott om utrymme för sängen och invid fönstret, som vetter mot framsidan, får skrivbordet plats. Här går det också bra att möblera med byrå och hyllor.

SOVRUM 3 är ett sagolikt ljust och vackert rum med öppet upp till nock och synliga takbjälkar i samma ljusa trä som taket. Fyra spröjsade fönster i tre väderstreck ger ljuset fritt inträde till varenda vrå. En dekorativ tapet i vitt med grått mönster pryder gavelväggen som omges av i övrigt ljusgrå väggar. De inbjudande golvtiljorna i ljust trä finns även här. Det här luftiga rummet går att dela av till två sovrum. Annars kan det med fördel användas som familjens eget mysrum, stort lekrum åt barnen eller som lyxigt master bedroom.

DUSCHRUM/WC är läckert inrett med sjösten på golv och helkaklade väggar i ljust kakel med bård i samma stil som golvet. Här finns dusch med glasvägg, ett snyggt tvättställ med kommod i trä, badrumsskåp och väggskåp, också i trä, samt ett spröjsat fönster.

Källarvåning

GÄSTRUMMET i källaren har stora möjligheter att bli vad du behöver det till. Det kan med fördel användas som gästrum, arbetsrum, ett mysigt tv-rum eller en egen vrå för tonåringen. Ett källarfönster i taknivå låter dagsljuset komma in. Lackat trägolv i original samt väggar i gult med mönstrad bård.

BADRUMMET är lyxigt inrett med bubbelbadkar, stora blankvita kakelplattor på väggar med infällda detaljer av blågrå mosaik, ett gråbrunmelerat klinkergolv med värme samt infällda spotlights i tak. Ett djupt källarfönster i taknivå släpper in ljus även hit.Fastighet
Tomtarea
669 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 015 m² (friköpt).
Sammanställning uteplats
Tomtarea 1 015 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 238 000 kr 1963
Småhusmark 1 906 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Ledningsrätt Tele
Rättigheter last
Ledningsrätt Tele
Inteckningar
Rubrik saknas"
350000
Rubrik saknas"
1030000
Rubrik saknas"
1093000
Rubrik saknas"
1250000
"Rubrik saknas"
1
Rubrik saknas"
1650000
Totalt
7 023 001 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 238 000 kr
Markvärde
1 906 000 kr
Värdeår
1963
Totalt
3 144 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 3 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 140kvm / 26kvm
 • Tomtarea 669 kvm

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
5 995 000kr 1 16 Juni 09: 30
6 000 000kr 2 16 Juni 09: 36
6 400 000kr 3 16 Juni 10: 00
6 410 000kr 1 16 Juni 11: 21
6 500 000kr 4 17 Juni 14: 29
6 510 000kr 1 17 Juni 14: 40
6 600 000kr 3 17 Juni 18: 21
6 650 000kr 5 17 Juni 18: 23
6 660 000kr 1 18 Juni 09: 13
6 680 000kr 5 18 Juni 09: 23
6 780 000kr 3 18 Juni 09: 34
6 800 000kr 6 18 Juni 10: 35
6 900 000kr 5 18 Juni 10: 39
6 950 000kr 6 18 Juni 12: 37
7 050 000kr 3 18 Juni 15: 42
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Seglet 4
Adress
-
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1923
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
140 kvm
Biarea
26 kvm
Antal sovrum
3 - 5
Antal rum
6
Fasad
Träpanel
Fönster
2- och 3-glasfönster
Stomme
Träkonstruktion
Bjälklag
Träkonstruktion
Tak
Betongpannor
Grund
Källare samt torpargrund
Uppvärmning
Luft/luft-värmepump (2007), två kaminer samt direktverkande el; oljefyllda radiatorer .
Ventilation
Mekanisk frånluft med ventiler och fläktar
Driftkostnader
Kommentar
är enligt säljarna och Sollentuna Energi per år:
Uppvärmning inkl. hushållsel (ca 23 042 kWh)
- Elnät: ca 5 686 kronor
- Elhandel: ca 21 535 kronor
Vatten och avlopp (ca 120 kbm): ca 2 772 kronor
Sophantering: ca 1 257 kronor
Hemförsäkring: ca 7 907 kronor
------------------------------------------------------
Summa: cirka 39 000 kronor/år
Alla bilder
Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!Ljuvlig 1920-talsvilla på uppvuxen tomt i ogenerat läge!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se