Beskrivning

De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!

Nära skog, grönområden och vatten väntar en renoverad 60-talsvilla för familjen som söker boendet med maximal flexibilitet och charm.

 • Välkommen till "möjligheternas hus" - en underbar 60-talsvilla med gott om plats för olika generationer och aktiviteter. Totalt har huset hela 12 rum inräknat vardagsrum, matrum och det stora allrummet på övervåningen. Boytan är 294 och biytan 103 kvm. Ska någon plugga, en annan öva på trummorna och föräldrarna ha representationsmiddag? Inga problem - inte heller att välkomna gäster och långväga släktingar som enkelt kan sova över.
 • Den separata ingången till källarvåningen bidrar till den flexibilitet och avskildhet som passar den stora familjen med många intressen. Konstruktionen gör det dessutom relativt enkelt att ändra planlösningen genom att lägga till eller ta bort väggar. Så många rum ger oändliga möjligheter. Funderar du på ett bibliotek, pingisrum och ett hemmakontor? Här kan du förverkliga alla dessa och ännu fler idéer!
 • Huset byggdes 1966 och är ett Mockfjärdshus av den sort som är vanlig i Stocksund och Djursholm. En stor genomgripande renovering gjordes 2001- 2002 med nya tapeter eller ny målning på alla väggar, nytt sanitetsporslin inklusive alla toalettstolar, nya dörrhandtag och fönstervred i stål, nya fönsterbleck runt takfönster och utbytta trasiga tegelpannor. Alla parkettgolv slipades och övriga golv fick antingen parkett eller klinkers med golvvärme. Inomhusmiljön är mycket bra och inga fuktproblem har förekommit. Bergvärme installerades 2001 och kompletteras av golvvärmen under riktigt kalla vinterperioder.
 • Läget på en 1 081 kvm stor hörntomt ger skön avskildhet med entré på Björkstigen 2, en stillsam återvändsgata. Alldeles intill huset ligger en allmänning för utevistelse och på en minut tar du dig ut i skog och mark - lägg sedan till nio minuter så når du närmaste badstrand. För den sportintresserade och aktiva familjen är också närheten till Stockhagen perfekt.
 • Huset har mycket god säkerhet i form av såväl inbrottslarm som brandlarm via Sector alarm. Parabol till TV finns med separata kopplingar till uttagen på de olika våningsplanen.
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN renoverades 2001 med nya tapeter, golvvärme och klinkers i mild terrakottafärg som ger en ombonad färgnyans i kvällsljuset. Tapeterna från Sandberg har en vilsam vitgul nyans som går igen i nästan alla rum. Själva entrén utanför dörren är under tak så att man kan lämna blöta eller smutsiga skor utanför utan att de blir våta. Hallen har även en fast garderob för skor och ytterkläder.

Rakt fram från hallen ligger ARBETSRUMMET där ett stort fönster låter ljuset flöda in från söder, med utsikt mot trädgården och Vintervägen. Rummet har tapeter från Sandberg i samma nyans som våningen i övrigt. Här kan man enkelt vara ostörd genom att stänga dörren.

KÖKET är ett stort, härligt rum med flexibla möjligheter tack vare köksön som har extrautrymme för vardagsporslin och bestick. Kökets roll som husets hjärta är tydlig, med dess närhet till alla de andra gemensamhetsrummen; matsal, vardagsrum, uteplats och terrass. Köket helrenoverades 2002 med en ny inredning från Ikea, med björkfaner. Samma björkfaner täcker dörrarna till de inbyggda kyl- och frysskåpen från Whirlpool. Alla knoppar är i borstat stål från Lundell & Zetterberg. Utrustningen är modern och praktisk, de flesta vitvaror är från 2002 och den inbyggda diskmaskinen är från 2008 (Bosch). Diskho och induktionshäll (Bosch) är infällda i 3,5 cm tjocka bänkskivor i oljad bok. Ovanför induktionshällen finns en inbyggd fläkt (Siemens) som kan skjutas in under skåpen. Köket har även integrerad varmluftsugn och mikrovågsugn från Bosch. Diskhon sitter under ett fönster med utsikt mot trädgården. Ytterligare en bänk under vitrinskåpen ger en generös yta att använda som serveringsbord/buffébord och som avlastningsyta. En skjutdörr avskiljer köket från insyn och ljud när så önskas.

MATSALEN är praktisk och insynsskyddad med fönster mot väster och solnedgången. Tapeterna från Sandberg har samma ljusa nyans som övriga väggar. Matsalen rymmer enkelt 12 personer som inte behöver trängas.

VARDAGSRUMMET karaktäriseras av en hel vägg av höga fönster mot söder - en ljus oas för hela familjen att samlas och umgås i, med eller utan besök. Även kvällsljuset har sin plats i vardagsrummet, via fönstret mot väster. Mycket charm finns i fönsterbänkarna i marmor och inte minst den öppna spisen, som inbjuder till mysiga sprakande vinterkvällar i skenet från brasan.

Från vardagsrummet leder en glasdörr till ALTANEN som självklart är både höjdpunkt och samlingspunkt under sommarhalvåret, för solstolar och grillbufféer, avkoppling och fest. Altanen är täckt med skiffer och altanräcket inklätt med grålaserat trä. Ytan på hela 29 kvm rymmer många gäster, men är samtidigt insynsskyddad för ostörda stunder i solstolen.

BADRUMMET renoverades helt 2002 med vitkaklade väggar och blått klinkergolv med golvvärme. Det rymliga duschutrymmet löper längs hela rummet med en glasvägg med skjutdörr. Inredningen är från Ifö och omfattar fyra väggfasta skåp och ett stort skåp under handfatet. Här finns även elektriska handduksvärmare och automatisk fläkt med separat strömbrytare. I hallen finns också en GÄST-WC med klinkers och målad strukturtapet, element med vattenburen värme och modern inredning från Ifö, och ett separat duschrum med toalett - inga köer i morgonrusningen alltså.

SOVRUMSHALLEN har ny parkett från 2001, precis som sovrummen. I hallens bortre ände finns två garderober och väggarna har vitgul Sandbergtapet från 2001.

SOVRUM 1 till vänster i hallen har beigegul Sandbergtapet från 2004. Fönstret vetter mot uteplatsen och en fast garderob med hyllplan ger bra förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 2 bortanför sovrum 1 har gul tapet från Nordsjö 2001, fönster mot uteplatsen och en stor inbyggd walk-in-closet med hyllplan och hängare.

SOVRUM 3 längst bort till höger har turkos tapet från Nordsjö 2001. Här finns en stor dubbel garderob och det stora fönstret vetter mot trädgården och Vintervägen. Rummet är högt beläget med fin utsikt.

SOVRUM 4 direkt till höger i hallen har beige tapet från 2004, och ljusinsläpp från ett stort södervänt fönster mot trädgården. En dubbelgarderob med hängare och hyllplan och två enkla garderober med hyllplan och klädstång gör det lämpligt som master bedroom.


Övervåning

TRAPPORNA är renoverade med stavlimmad parkett i hårt och tåligt ekträ som gör dem både stiliga, stabila och knarrfria - en fördel vid sena hemkomster då man inte vill störa.

ALLRUMMET har en öppen och generös planlösning och plats för en soffgrupp där man kan kura skymning under det stämningsskapande snedtaket. Det gemytliga intrycket förstärks av de fasta bokhyllorna längs väggarna, som i övrigt har strukturtapet målad i den genomgående vitgula färgen. På dagtid låter tre takfönster och två stora fönster mot väster dagsljuset flöda och spela fritt. Här dukar du enkelt för det stora gästabudet genom att ställa upp några extrabord, när det inte är årstid för altanen förstås.
Genom rummet går den gamla rökstocken som har flera tillgängliga kanaler om man vill installera en kamin, och mot de västvända fönstren finns ett väl avvägt utrymme för en arbetsplats, som avskiljs från resten av rummet genom en halvvägg med skåp och en bokhylla mellan rökstocken och den ena väggen.

SOVRUMMET var tidigare två rum men väggen mellan rummen togs ned 2001 vilket har skapat ett härligt, rymligt sovrum där man verkligen kan "dra sig tillbaka" i lugn avskildhet oavsett hur många aktiviteter och besök som pågår i resten av huset. De två fönstren mot öster ger en fin utsikt mot ljusen från Djursholm och en glimt av Askrikefjärden på vintern, medan morgonljus och fågelsång filtreras genom grönskan på sommaren.

Här finns även mycket utrymme för kläder och annat, dels i en inredd garderob med ekparkett, dels i en sval garderob med hängare och hyllor. Tidigare hade rummet infällda teakbokhyllor i väggarna och två dörrar. Bokhyllorna har täckts med gipsplattor och målats, och en av dörrarna är igensatt och har lämnat en utmärkt yta för tavlor eller en stor helfigursspegel.

BADRUMMET och en mindre WC intill har klinkergolv med golvvärme och väggar i vitt mosaikkakel - allt nyrenoverat 2001- 2002. Badrummet har inbyggt badkar, automatisk fläkt, rymlig handdukstork och vägglimmad spegel. Inredningen från Ifö är i ljus björk och omfattar två väggskåp i badrummet och två stora skåp under handfaten i både badrum och wc. Snygga hängare i borstat stål pryder också båda rummen. Mittemot badrum/wc finns två enkla och en dubbel garderob med hängare och hyllplan.

VINDSUTRYMMEN som löser alla förvaringsproblem når du via tre dörrar längs allrummets långväggar. Här är det svalt och torrt, med massor av plats för att stuva undan kläder och fritidsutrustning efter säsong och annat man bara behöver ibland.Källarvåning

Från entrévåningens hall leder en TRAPPA med stavparkett ner till källarvåningen som är nyligen totalrenoverad med klinkergolv, golvvärme och kakel i de flesta våtutrymmen och ekparkett (2002) och nya värmeelement (2004) i vistelserummen. Förutom garage och pannrum, två wc, duschrum, en klassisk matkällare, pentry och tvättstuga finns här tre välinredda boytor för diverse behov. Ännu en möjlighet är att inreda källaren till ett mysigt generationsboende - särskilt som källaren har en separat ingång i östra änden av huset. Dörrar mellan alla rum gör det enkelt att ha flera gäster som kan sova/bo över utan att störa varandra.

HALL 1 renoverades 2003 med klinkergolv och golvvärme. Härifrån når man tvättstuga och matkällare via en mindre hall. I vinkeln till hallen finns ett litet rum som inretts till en stor garderob - även den med klinkergolv som i hall och tvättstuga. Här sitter även husets säkringsskåp. Under trappan har en walk-in-closet skapats med ekparkett och hyllplan, och ännu ett förvaringsrum finns av tåligare slag, med målat betonggolv och fasta hyllplan.

HALL 2 har ett fristående städskåp och en hög fristående frysbox.

MATKÄLLAREN, målad 2003, har ett högt beläget fönster, fasta hyllplan längs alla väggar och ett låsbart skåp.

TVÄTTSTUGAN var tidigare pannrum. Ett högt fönster släpper in ljus till tvättbestyren. Utrustningen består av en Miele tvättmaskin och torktumlare, en stor diskho med låsbart metallskåp under och en lång arbetsbänk ovanför tvättmaskinen. Här finns även ett stort förvaringsskåp, tre väggfasta skåp med bänkbelysning, väggfasta hyllplan innanför dörren och tvättlinor.

Källarvåningens VARDAGSRUM bjuder på mycket ljusinsläpp från det stora fönstret mot norr. Ett pentry med diskbänk och fasta över- och underskåp gör våningen till ett utmärkt generationsboende. Bredvid fönstret finns en garderob med dubbeldörrar och ett överskåp.

Till vänster om pentryt finns ett DUSCHRUM, renoverat 2004 med vitkaklade väggar och blått klinkergolv med golvvärme. Spegeln är limmad i fas med väggkaklet och inredningen från Ifö omfattar ett handfat med underskåp och en duschvägg med frostat glas.

SOVRUMMET har ett stort fönster mot söder och trädgården, och är helt insynsskyddat. Det är ett ljust och fridfullt rum att använda som gästrum, eller som "fritidsrum" för barnens intressen. Tre dörrar leder till vardagsrummet, arbetsrummet respektive den stora garderoben vid hallen. För klädförvaring finns en väggfast garderob med överskåp.

ARBETSRUMMET är något mindre än sovrummet men har också ett stort fönster mot söder. Här väntar maximal arbetsro i avskildhet - och givetvis möjlighet till andra användningsområden. En liten hall med klinkers och dubbeldörrar leder ut till trädgården. I hallen finns även en toalett med handfat. Rummets två dörrar leder till sovrummet respektive vardagsrummet.

ENTRÉN har en bred dörr med tak över och en stenlagd plats utanför - en perfekt separat ingång för barnens vänner och andra gäster.

GARAGET är ett dubbelgarage med stora dörrar ut mot uppfarten. Tre fönster vetter mot trädgården i väster. De stora ytorna och kraftiga väggfasta hyllplan ger mycket bra utrymme för alla typer av grovförvaring och praktisk uppsamling av t ex returglas, returpapper med mera. Längst in finns ännu ett stort rum för förvaring. Innerst finns värmeväxlare till jordvärme och en 300 liters varmvattenberedare. Här sitter också cirkulationspump och påfyllningsventil till vattenburen värme. Två högt belägna fönster vetter mot trädgården i väster och mot norr.


Trädgården

Trädgården är ritad och perfekt planerad av Anna Skogsborg (Scillas trädgård, Djursholm) 2002, då hela trädgården grävdes upp för att täckas med ny jord, nya gångar och en ny gräsmatta. Hela grunden grävdes också fram och ny isolering lades mot trädgården i väster och norr. Samtidigt anlades uteplatsen och nya träd och buskar planterades, bland annat en hagtornshäck runt hela tomten.

I trädgården blommar växter från tidig vår till sen höst, i olika nyanser av vitt och blått. Kring garagenedfarten växer kopparhäggmispel och utanför sovrum och arbetsrum en ligusterhäck. Längs granntomten i norr går en ligusterhäck parallellt med grusgången. Alla husets väggar har klätterväxter som vildvin, klematis, kaprifol och murgröna.

Gräsmattan är uppdelad i två områden och så väl tilltagen att man kan ha olika aktiviteter där, som studsmatta, partytält och en liten fotbollsplan. Gräskullen med trappsteg av träsyllar utgör en alternativ ingång till uteplatsen. Utanför källarvåningens ingång finns en stenläggning med skiffer och en grusbelagd yta för t ex cykelparkering. Härifrån leder en stenlagd gångstig mot Vintervägen och på västra sidan en gångstig till garagenedfarten.

En trädgårdsgång med gatsten från Bohuslän leder från brevlådan till huvudentrén. Gången kantas av en insynsskyddande häck av Avenbok.

UTEPLATSEN på cirka 60 kvm anlades 2002, också den designad av Anna Skogsborg. Underlaget är skiffer och vinkelblock av betong skapar en gräns mot granntomten. Utanför entrédörren finns en platå av gatsten från Bohuslän och en skifferklädd trappa till grusgången.

Ett insynsskyddande staket från 2003 omgärdar hela uteplatsen, som har el och belysning. Uteplatsen kan vid behov täckas med en presenning och bli ett stort uterum. Ytan rymmer 80 personer vid sittande bord. Frodiga klätterhortensior växer vid staketets spaljédel och i övrigt växer här buxbom och bambu.

Fastighet
Tomtarea
1081 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 081 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 2 678 000 kr 1967
Småhusmark 2 061 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2006
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Planbestämmelser
Stadsplan (1956-05-11) , Tomtindelning (1963-01-22)
Inteckningar
Rubrik saknas"
20000
Rubrik saknas"
40000
Rubrik saknas"
60000
Rubrik saknas"
80000
Rubrik saknas"
100000
Rubrik saknas"
120000
Rubrik saknas"
140000
Rubrik saknas"
160000
Rubrik saknas"
180000
Rubrik saknas"
200000
Rubrik saknas"
210000
Rubrik saknas"
2200000
Rubrik saknas"
2800000
Rubrik saknas"
3200000
Rubrik saknas"
3350000
Rubrik saknas"
4550000
Totalt
21 960 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2006
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 678 000 kr
Markvärde
2 061 000 kr
Värdeår
1967
Totalt
4 739 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 12 rum varav sovrum 8
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 294kvm / 103kvm
 • Tomtarea 1081 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Hemvärnet 1
Adress
Björkstigen-2
Postnummer
182 74
Ort
Stocksund
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1966
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
294 kvm
Biarea
103 kvm
Antal sovrum
8
Antal rum
12
Fasad
Tegel
Fönster
2-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betongsten
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Bergvärme (2001)
Ventilation
Självdrag
Alla bilder
De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!De många möjligheternas villa på 294 kvm och 12 rum!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se