Beskrivning

Vacker solskensvilla i Edsviken!

Välkommen till en idyllisk 1920-tals villa om 180 kvm med 8 rum, omsorgsfullt renoverad flera uteplatser och omsorgsfullt anlagd trädgård!

 • Få det bästa av klassisk Bullerbykänsla och modern interiör i detta mycket fina hus med 8 rum på 180 + 88 kvm och trädgård ritad av en landskapsarkitekt - allt i ett suveränt läge ett par stenkast från Edsvikens vatten!
 • Detta är ett av få 20-talshus i området som behållit sitt ursprungliga utseende utvändigt, med brutet mansardtak, originalfönster och tvåkupigt lertegel. Interiört är det renoverat på ett sätt som låter originalkaraktären med mycket trä, spröjsade fönster och djupa fönsternischer samsas med tidlösa nya material och inredningsdetaljer.
 • Entrévåningen är en underbar sällskapsvåning med fokus på vardagsrum och även ett stort, härligt lantkök, allt väldigt vackert inrett med öppen spis och luftiga miljöer för alla sorters socialt umgänge, från enkelt soffhäng till femrättersmiddagar eller större fester. De sociala ytorna är väldigt generösa i hela huset, med ytterligare två möjliga allrum/vardagsrum.
 • De många sällskapsytorna begränsar dock inte möjligheten att ge alla i familjen en egen vrå - i det här huset kan du ha allt från fem till sju sovrum beroende på behov och önskemål. Det ger samtidigt stor flexibilitet att kunna ha arbetsrum, gästrum, tonårsdel i källaren.
 • Till villans attraktionskraft hör de många uteplatserna med olika karaktär. Terrassen i anslutning till kök och matplats är den självklara måltidsoasen när man snabbt vill kunna duka ut fika eller middag. Uteplatsen längre upp i trädgården passar när man behöver utrymme för ett större eller flera matbord och grill på en öppen, mingelvänlig plats. Den stenlagda uteplatsen vid källaren kompletterar med en mysig, varm "solhörna" inramad av en stenmur och buskar. Sist men inte minst har du övervåningens balkong när du vill ha lite högre utsikt och komma närmare himlen.
 • Husets 1920-talskaraktär är varsamt bibehållen samtidigt som den förädlats med påkostade och stilrena val. Källaren har vitputsade väggar överallt och genomgående kalkstensgolv med vattenburen golvvärme, badrummen har mosaikkakel medan trägolven är genomgående i lönnträ (slipbar parkett) utom i köket där det är oljad ekparkett. Unika detaljer är specialsnickrade arkitektritade elementskydd på bottenvåningen och övervåningen samt specialsnickrad ekbänk i badrummet.
 • Huset ligger soligt och högt. Trädgården är planerad av en landskapsarkitekt som skapat en lummig, uppvuxen trädgård som kräver lite skötsel samtidigt som det finns gott om vacker och varierande grönska och blomsterprakt. Framsidans uteplats, gångar, murar och trappor är av öländsk röd kalksten. Trästaket och bod är målade i grön slamfärg. Parkeringsplatsen är belagd med natursingel och rymmer två bilar.
 • Förutom ett både mysigt och representativt hem får du ett svårslaget läge i ett lugnt område med lite biltrafik. Just detta hus får ovanligt mycket sol jämfört med många andra hus i grannskapet. Närheten till Edsvikens vatten och skogsområden ger extra livskvalitet genom möjligheterna att snabbt promenera eller cykla till fina badplatser, ge sig ut på löprundor, skidturer eller promenader i skogen och åka skridskor på Edsvikens is på vintern. Allt inom några minuter - inget bilåkande hit och dit. Utöver Edsvikens natur har du även nära till Ulriksdal och Järvafältet.
 • För en barnfamilj blir vardagslivet enkelt tack vare närheten till förskolor, skolor och lekparker, förutom både sommar- och vinteraktiviteter. I Sollentuna centrum på endast 20 minuters promenadavstånd (eller en kortare cykeltur) finns ett rikt utbud av både service och shopping, såväl mataffärer som klädbutiker, restauranger med mera. Andra större shoppingcentrum som ligger lättillgängligt är Kista galleria och Stinsen.
 • Frukostbröd har du dock betydligt närmare, på Gateau 10 minuter bort, och för lite lyxigare krogkvällar på hemmaplan har du även Edsbacka Bistro och Edsbacka Wärdshus inom gångavstånd. Kommunikationerna är smidiga med pendeln från Sollentuna. På mindre än 7 minuter går du till busshållplatsen där det går bussar till Sollentuna centrum och Kista. Även promenadavstånd till Sollentuna Centrum för pendeltåg och flera busslinjer.
 • Missa inte chansen till en unik och sällskaplig villa där 20-talskaraktär och Bullerbykänsla kombinerats med smak för det moderna, sofistikerade och tidlösa!
Interiörbeskrivning

Entrévåningen

I ENTRÉN välkomnas du in på ett vackert kalkstensgolv med elgolvvärme, i en farstu som ger ett separat praktiskt kapprum med gott om plats för klädavhängning. Ett stort fönster ger mycket ljus och närkontakt med den prunkande grönskan utanför.

HALLEN är ett välkomnande rum som öppnar mot både vardagsrum, kök och den vackra trappan till övervåningen. Interiören är sobert stilren med slipbar lönnparkett och ljusa väggar. Här rymms byrå eller bokhylla.

WC har kalkstensgolv med elgolvvärme och färgstarka gröna väggar. Wc och tvättställ finns och väggen ovanför tvättstället är kaklad i vitt.

VARDAGSRUMMET är ett helt fantastiskt sällskapsrum med sin rymliga yta och ljusinsläpp från två håll genom vackra spröjsade fönster med djupa fönsterbänkar. Genomgångslösningen med entré från både hall och kök gör det till husets självklara hjärta, lättillgängligt, inbjudande och sällskapligt för all slags samvaro - vardagslivet med familjen likaväl som sociala möten, middagar och myskvällar med vännerna. I mitten tronar den stilrena öppna spisen, ommurad 1999 och välfungerande för höst- och vinterkvällar då man gärna kopplar av till en sprakande eld. Parkettgolvet i lönnträ förstärker den ljusa atmosfären och matchas väl av de ljusgrå väggarna. Över det hela har du infällda takspotlights som ger en jämn, behaglig belysning.

KÖKET renoverades 1999 och bara detta rum räcker för att bli förälskad i huset - ett magnifikt stort, smakfullt inrett och praktiskt kök med en perfekt balans mellan modern design och lantköksstil. Inredningen (Marbodal Form) är i vitlaserad björk och ger bekymmersfri förvaring tack vare mängder av skåp och lådor inklusive vitrinskåp. Arbetsdelen löper längs hela långsidan där två fönsterpartier låter ljuset flöda in tillsammans med ljuset från utgången till terrassen. Här finns också en rymlig matplats för 6-8 personer. Hela väggen i arbetsdelen täcks av ljusgrönt mosaikkakel. Robusta arbetsbänkar i stavlimmad ek (40 mm) samt måttanpassad diskbänk ger frikostiga ytor att arbeta på. Spishällen omges av svart granit. Utrustningen består av diskmaskin, fläkt, inbyggnadsugn, spishäll och inbyggd mikrovågsugn från Siemens 1999 samt kyl och frys i fullhöjd från Husqvarna 2013. Golvet är i oljad ek.

TERRASSEN är byggd 2002 och har ett härligt läge på gavelsidan, med sol från eftermiddag till sen kväll. Den nås direkt från kök och matplats så att det är lätt och smidigt att duka ut måltider och det som ska grillas. Förutom ett matbord ryms även givetvis en grill. Placeringen på baksidan från gatan sett ger vilsam utsikt över trädgårdens grönska i ett ogenerat läge.

SOVRUM 1 passar även utmärkt som arbetsrum, så som det används idag, med en yta som gör att även två personer kan ha varsin arbetsplats med skrivbord och bokhylla. Rummets hörnläge ger rikligt med ljusinsläpp från två håll, och färgstarka gröna tapeter till lönnparketten ger mycket karaktär och energi till det här rummet. Det finns även en inbyggd garderob.

Övervåning

ALLRUMMET ovanför trappan är ett värdefullt extra vardagsrum, perfekt om man vill kunna ge barnen en egen sällskapsdel. Balkongdörrarna ger massor av ljusinsläpp som förstärks av ljusa väggar och golv, i ett stort rum med plats för soffor och fåtöljer med mera.

BALKONGEN är utanpåliggande vilket gör att den nås av väldigt mycket ljus, i ett härligt läge mot västsydväst där solen ligger på från 11-tiden till solnedgång på sommaren. Tomtens höga läge ger bra insynsfrihet och härlig utsikt över trädgården och grannskapet. På trägolvet får du plats med ett fikabord eller ett par vilstolar, och det smäckra räcket ger fin genomsikt och öppenhet.

SOVRUM 2 är ett både charmigt och elegant master bedroom med ljusgråa väggar och generösa ytor för både dubbelsäng och byråer med mera. På kortsidan finns en stor vit garderob med lådor under, fint inbyggd och inramad av golvsocklar. Snedtak ger extra mysfaktor.

SOVRUM 3 speglar sovrum 2 men är något mindre än master bedroom. Även detta är ett rymligt barnrum, med mycket ljusinsläpp och egen garderobsvägg. Allt inramat av ljusgråa väggar och lönnparkettgolv.

SOVRUM 4 har sitt fönster mot gavelsidan och är väldigt mysigt med läckra mönstrade tapeter i rött och guld till det ljusa parkettgolvet i lönnträ. Ett stort fönster ger mycket ljus och rummet har egen dubbelgarderob samt en utmärkt vrå för skrivbord i nischen bredvid garderoben.

SOVRUM 5 är i stort sett en spegelbild av sovrum 4 - ytterligare ett fint barnrum med fönster mot gavelsidan, parkettgolv i lönn och gott om plats för flera möbler förutom säng. Detta rum är inrett i en ljus, diskret mönstrad tapet.

BADRUMMET är inspirerat av Medelhavet, med genomgående klarblå mosaik på golvet med elgolvvärme och runt hörnbadkaret, och till detta helkaklade vita väggar med en annorlunda fönsternisch där det sitter infällda spotlights. Separat duschhörna utöver badkar ger möjlighet att vara två som gör sina morgonbestyr härinne, särskilt då inredningen även omfattar dubbla tvättställ och spegelskåp.


Källarvåningen

I HALLEN har efter totalrenoveringen 2007-08 skapat en lika representativ entré som kapprummet, men i en helt annan stil - här med vackert kalkstensgolv, massor av plats för klädavhängning, flera inbyggda garderober med skjutdörrar samt infällda takspotlights. Allt i ett härligt öppet rum som man med fördel även kan nyttja för sittmöbler eller träningsmaskiner.

TVÄTTSTUGAN är renoverad 2008 i samband med källarrenoveringen och är ett ovanligt exklusivt tvättrum med kalkstensgolv, ljust aquablått kakel ovanför arbetsbänk/diskho och i övrigt vita väggar. Utöver tvättmaskin och torktumlare finns torkskåp och tvättlinor, samt gott om förvaringsskåp och arbetsytor.

RELAXDELEN byggdes helt ny vid totalrenoveringen 2008 och är påkostad med rymlig bastu, wc- och duschdel samt tvättrum, allt inrett med mycket spa-känsla, inte minst tack vare golv i svart mosaikkakel, helkaklade vita väggar och svängd glasvägg i rökfärgat glas till bastun.

ALLRUMMET är ett mycket trivsamt rum med många användningsområden. Det passar utmärkt som ytterligare ett vardagsrum, master bedroom - eller varför inte tonårsboende med avskilt läge, egen utgång direkt på tomten och ett extrarum intill? Andra möjligheter är hobbyrum, gym eller vad man nu önskar och behöver. Källarrenoveringen 2007-08 har gett en fräsch och läcker inredning med kalkstensgolv, vitmålade väggar och tak med infällda takspotlights, allt i en stor del med mycket ljusinsläpp, helt fritt från "källarkänsla".

SOVRUM 6 är inrett som övriga källaren med kalkstensgolv och vita väggar. Rummet har en inbyggd garderobsvägg så att gäster här kan känna sig extra välkomna med egen klädförvaring och allt. Men som nämnts ovan kan detta rum även "ingå" som eget arbetsrum om man väljer man att ha det stora rummet som föräldra- eller tonårsrum.

Fastighet
Tomtarea
869 kvm
Övrigt
Tomtarea 869 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 849 000 kr 1942
Småhusmark 3 400 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Villa Mm; Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld; Avtalsservitut Väg Avtalsservitut Ledning Mm
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa Mm, Avtalsservitut Väg, Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld, Avtalsservitut Ledning
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1929-12-13) , Ändring av detaljplan (1993-11-16)
Rättigheter förmån
Avtalsservitut Ledning Mm
Rättigheter last
Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Villa Mm; Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld; Avtalsservitut Väg
Inteckningar
Rubrik saknas"
160000
Rubrik saknas"
350000
Rubrik saknas"
370000
Rubrik saknas"
445000
Rubrik saknas"
631000
Rubrik saknas"
706000
Rubrik saknas"
750000
Rubrik saknas"
1101000
Rubrik saknas"
1593000
Totalt
7 699 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 849 000 kr
Markvärde
3 400 000 kr
Värdeår
1942
Totalt
5 249 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 8 rum varav sovrum 6
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 180kvm / 88kvm
 • Tomtarea 869 kvm

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
10 000 000kr 1 26 Maj 15: 05
10 200 000kr 2 27 Maj 11: 07
10 300 000kr 1 27 Maj 11: 13
10 500 000kr 2 28 Maj 13: 14
10 600 000kr 1 28 Maj 14: 04
10 700 000kr 3 29 Maj 08: 19
10 800 000kr 1 29 Maj 08: 25
10 900 000kr 3 29 Maj 08: 31
11 000 000kr 1 29 Maj 08: 58
11 100 000kr 3 29 Maj 09: 26
11 200 000kr 1 29 Maj 09: 28
11 300 000kr 3 29 Maj 09: 34
11 400 000kr 1 29 Maj 09: 48
11 500 000kr 3 29 Maj 09: 52
11 550 000kr 1 29 Maj 09: 58
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Talgoxen 14
Adress
Föreningsvägen-7
Postnummer
191 33
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1920
Byggnadstyp
2 plan med källare
Boarea
180 kvm
Biarea
88 kvm
Antal sovrum
6
Antal rum
8
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glas originalfönster renoverade 1999 resp. 2008
Stomme
Plankstomme
Bjälklag
Träkonstruktion
Grundmur
Betong
Tak
Sadeltak, lertegel 2 kupigt
Grund
Källare med betonggolv
Uppvärmning
Bergvärme (värmepump) IVT Greenline E7 (2001)
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Kommentar
Driftskostnaden är beräknade på 2014 och uppgifterna kommer ifrån Sollentuna Energi och säljaren:

Uppvärmning och hushållsel: ca 27.706 kr - 23.733 kWh (nät: ca 6.346 + handel ca 21.360 kr)
Vatten: ca 4.291 kr - 231 m3
Avfall: ca 3.245 kr
Försäkring: ca 9.568 kr

________________________

Summa: 44.810 kr/år ( 3.734 kr/månad).
Alla bilder
Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!Vacker solskensvilla i Edsviken!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se