Beskrivning

Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!

Låt ingen annan hinna före till detta unika boende på Harry Martinsons stig - högst upp på ett krön, med stor tomt och härlig avskildhet!

 • Det är inte ofta villor säljs av den här kalibern: Huset ligger på Harry Martinsons stig och har ett fantastiskt läge uppe på ett krön, med milsvid utsikt över hela Silverdal och helt insynsskyddat. Fyra sovrum ger gott om plats Tomten är cirka 728 kvm vilket är ovanligt stort i Silverdal där tomter vanligtvis är mindre än hälften så stora.
 • Huset är speciellt med modern arkitektur och spännande design i tre etage. Takhöjden på entréplanet är imponerande 3,60 meter, och takhöjden tillsammans med fönster från golv till tak mot söder ger ett underbart ljusinsläpp med sol från morgon till kväll. Skogen på husets framsida är en härlig plats att vistas för både barn och vuxna, med möjligheter till såväl promenader som kojbyggande och kurragömma.
 • Runt stora delar av huset löper en trätrall med räcke, och på den större altanen går det att skapa flera olika "rum" för både samvaro och exempelvis växter. En inglasad/avskärmad del finns där man kan sitta ute även då det blåser. Huset är väl underhållet och nyss uppfräschat med nymålade väggar 2009. Golven är genomgående i ekparkett och listerna i trä.
 • Gräsmattan ligger i söderläge och tomten avgränsas i öster och norr av ett staket som ger ytterligare insynsskydd. Få hus i detta område säljs, på grund av det attraktiva läget och de välplanerade och moderna husen - här trivs man helt enkelt för bra för att flytta!
Interiörbeskrivning

Entrévåning
HALLEN har klinkergolv och vattenburen golvvärme. Stora glaspartier öppnar för ett fint ljusinsläpp. I anslutning till hallen ligger en klädkammare och en mindre dusch/WC på varsin sida, medan hallen öppnar upp mot vardagsrummet rakt fram.

Vid hallen ligger en liten WC/DUSCH, helkaklad i vitt med en fondvägg i ljusblått kakel och spegel med infällda spotlights.

VARDAGSRUMMET
Den tidsenliga öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök ger boendet en ännu större känsla av ljus och rymd, tillsammans med den imponerande takhöjden. Höga fönster från golvet vetter mot altanen, och takhöjden ger även plats för ytterligare fönster ovanför. Parkettgolvet avgränsar rummet mot hallens klinkergolv, och väggarna är fräscht vita. Den eleganta trappan med plansteg i trä och gråmålade sidor och ledstänger ger en viss avgränsning mot köksdelen.

Innanför vardagsrummet ligger SOVRUM 1 som med 9 kvm och vita väggar passar som barnrum men även som arbetsrum eller kanske bibliotek. Fönster åt två håll, ett stort och ett litet, ger ett bra ljusinsläpp.

KÖKET är mycket smakfullt och stilrent, med ljusgrå luckor och lådfronter från Marbodal med kromhandtag. Några av överskåpen är vitrinskåp med glas. I köket finns en utgång till framsidans uteplats. Köket har samtidigt ett stort fönster ovanför arbetsbänken, med utsikt mot skogen.

ALTANEN utanför köket och vardagsrummet ligger längs långsidan i västerläge vilket ger sol hela eftermiddagen och kvällen. Storleken ger plats för både utemöbler, matbord och stolar för härlig avkoppling oh trevligt umgänge under sommarhalvåret.

TVÄTTSTUGAN är en bekväm serviceinrättning med tvättmaskin och torktumlare tillsammans med goda förvaringsmöjligheter. Den fungerar samtidigt som groventré med ingång från tomten.

Mellanvåning
På "mellanvåningen" ligger BADRUMMET med spa-känsla och snygg design med fondvägg i marinblått kakel ovanför handfat och skåp. Väggarna i övrigt är helkaklade och vita. Här finns både en duschdel, ett hörnbadkar och vattenburen golvvärme under det ljusgrå klinkergolvet. Självklart finns även en handdukstork. Genom den extra lilla WC:n utanför badrummet behöver familjen inte köa till bestyren i morgonrusningen.

På motsatta sidan om trappan ligger SOVRUM 2 på 9 kvm med ljusblåa väggar, med fönster åt två håll och generös takhöjd - utmärkt som ett fint och avskilt barnrum eller ett arbetsrum.

Övervåning
Övervåningen möter upp med ett stort allrum på 12 kvm i centrum, där man med fördel kan ha TV-rum och datarum för de yngre - eller kanske ett bibliotek? Två fönster mot väster släpper in både eftermiddagssol och kvällsljuset.

SOVRUM 3, eller om man vill ha det som allrum, är närmare 14 kvm och går i vitt. Härifrån når man balkongen, som går runt hörnet på huset och har sittplats för lugna morgonstunder i solen. Flera garderober ger gott om plats för kläder och annan förvaring.

SOVRUM 4 är det största sovrummet - med nästan 16 kvm finns här plats för både dubbelsäng och arbetsplats. Garderobsutrymmet är detsamma som i sovrum 3 och de breda fönstren som möts i hörnet ger ett härligt ljusinsläpp från två håll. Även här är väggarna vita.

Övrigt
I anslutning till carporten finns ett förråd på cirka 10 kvm.

Fastighet
Tomtarea
728 kvm
Övrigt
Tomtarea 728 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 756 000 kr 2002
Småhusmark 2 073 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2006
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:28, Sollentuna Helenelund GA:29, Sollentuna Helenelund GA:30
Planbestämmelser
Detaljplan (2000-11-16)
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:28, Sollentuna Helenelund GA:29, Sollentuna Helenelund GA:30
Inteckningar
Rubrik saknas"
2720000
Rubrik saknas"
4500000
Totalt
11 720 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2006
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 756 000 kr
Markvärde
2 073 000 kr
Värdeår
2002
Totalt
3 829 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 150kvm / 10kvm
 • Tomtarea 728 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Militären 5
Adress
Harry-Martinsons-Stig-18
Postnummer
191 38
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
2002
Boarea
150 kvm
Biarea
10 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Antal rum
6
Fasad
Puts och liggande panel
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Alla bilder
Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!Högsta utsikterna i eftertraktat läge utan insyn!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se