Beskrivning

Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!

Välkommen till en sagolik villa med 7 rum, 3 öppna spisar och magnifika sällskapsytor, i ypperligt läge nära bad, natur och kommunikationer.

 • Välkommen till en villa som erbjuder allt man kan önska av stora, öppna sällskapsrum, sjöutsikt och enastående kvalitet i alla detaljer. Här kombineras vackra 40-talsdetaljer med välvald och smakfull modernisering i exempelvis kök och badrum. Villans tre eldstäder, två underbara uteplatser och fina trädgård gör trivseln fullkomlig.
 • Boytan är 222 kvm fördelade på två välplanerade våningar som karakteriseras av de stora charmiga vardagsrummen. En storslagen sällskapsdel öppnar sig redan i hallen, som har en stor inbyggd bar från 70-talet! Utöver detta har huset ett stilfullt bibliotek och ytterligare två vardagsrum varav ett i öppen planlösning med kök och matsal. Alla dessa ljusa rum ger enastående utrymmen för såväl avkoppling och familjeliv som fester, middagar och spontan gästfrihet.
 • Samtidigt som villan karakteriseras mycket av sina sällskapsrum finns alla möjligheter att fördela rummen på det sätt man önskar, efter behov och familjens storlek. Exempelvis passar entrévåningens vardagsrum utmärkt även som föräldrasovrum eller tonårsrum, det mindre sovrummet kan användas som gäst- eller arbetsrum och så vidare. Totalt finns här upp till fem sovrum, väl utspridda i huset vilket också ger avskildhet för familjemedlemmarna.
 • Förutom den vackra baren från 70-talet har villan flera andra unika detaljer som bibliotekets tak i trä och marmorgolv i hela nedre hallen samt trappan. Den öppna planlösningen ger en luftig, inbjudande miljö som borgar för ett storslaget ljusinsläpp i så gott som hela huset. De tre eldstäderna ger härlig mysfaktor i både stora vardagsrummet och i två av entrévåningens rum.
 • Villans uterum är generösa med både yta och sol. Här finns dels en stor veranda som löper längs hela långsidan och nås från köket, dels en balkong i optimalt och vindskyddat hörnläge mellan biblioteket och vardagsrummet. De olika placeringarna gör att du har sol på någon av uteplatserna från morgon till solnedgång eller solstrålarna börjar skymmas av träd och hus.
 • Villan är väl underhållen och smakfullt renoverad. Kök och matplats renoverades 2005, tvättstugan 2013 och golven på övervåningen är slipade och oljade 2015. Särskilt köket är påkostat och omsorgsfullt valt, med inredning från Vedum, ILVE gasspis och köksö med bänkskiva i svart granit. Huset är också generöst med badrum och wc - utöver relaxavdelningen med bastu och hörn/bubbelbadkar finns ytterligare ett stort badrum samt två wc varav en med dusch.
 • Entrévåningen ansluter även till garaget på 26 kvm samt förråd. Biytorna omfattar totalt 85 kvm. Trädgården är plan och fin med gräsmattor för lek och utomhusaktiviteter. Fruktträd finns också i trädgården med äpple, bigarråer och gula plommon. Det finns även röda vinbär och krusbär Trädgården omges av en häck som skyddar mot insyn. Huset har en lång uppfart samt carport, och det finns plats för två bilar på bredden alternativt flera på rad.
 • Läget är utmärkt med närhet till Edsvikens vatten, grönområden och många alternativ för rekreation och aktiviteter, bland annat har du några minuters promenad till både bad- och båtplats. Området är lugnt och tryggt och gatan är väldigt sparsamt trafikerad. Samtidigt har du nära till service som förenklar vardagen, bland annat bra skolor på promenadavstånd. I Helenelunds centrum finns bland annat en Ica-butik, pizzerior en asiatisk restaurang, och ett närliggande torg kommer att få både en Gateau och en träningsanläggning framöver.
 • Kommunikationerna är väl tillgodosedda, bland annat går en direktbuss till och från city varje vardag morgon och kväll. Du har också bara 150 meter till busshållplatsen varifrån du snabbt tar dig till pendeltåg i Sollentuna centrum eller Helenelund, eller till Kista där det finns t-bana. I Kista och Sollentuna har du även stora köpcentrum med mängder av butiker och service. Med bil är du ute på E4 på några minuter, och till Arlanda tar det cirka 25 minuter.
 • Ett hem att både trivas, koppla av i och vara stolt över väntar i denna mycket attraktiva villa med öppna spisar, öppna sällskapsrum och underbara uteplatser!
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN är ett välkomnande utrymme som inleder med en entrédel och sedan öppnar upp i ett större rum där den unika inbyggda baren utgör ett smycke för huset. Baren och hallens generösa ytor ger ett extra sällskapsrum som är inbjudande och trevligt att välkomna gäster i vid middagar och mingel. Hela hallen har marmorgolv som fortsätter även i trappan till övervåningen.

BADRUMMET är väldigt rymligt och inrett med mosaikgolv och väggar i mönstrat kakel. Utöver en inbyggd duschhörna och wc har badrummet generösa förvaringsutrymmen i en lång skåpinredning med elegant stenskiva och dubbla handfat. På motsatt sida ger högskåpen ytterligare förvaringsplats.

SOVRUM 1 är ett elegant rum med egen öppen spis och vackert gråmelerat marmorgolv till de vita väggarna. Fönster i två väderstreck ger ett magnifikt ljusinsläpp och ytan ger plats för flertalet möbler förutom säng, exempelvis soffa eller stort skrivbord.

Entrévåningens VARDAGSRUM har stavparkettgolv och vita väggar. Det får massor med ljusinsläpp från dubbelfönstret på gavelsidan, och har öppen spis. Med sittgrupper och hemmabio blir det ett perfekt sällskapsrum för familjen, men det passar även utmärkt som ett lyxigt stort sovrum, kanske tonårsboende – eller bibliotek/hobbyrum.


TVÄTTSTUGAN är inredd med svart klinkergolv och vita väggar. Den har gott om både arbetsytor och golvyta. Den stora arbetsbänken innehåller mycket skåp samt tvättho. Fönster i två väderstreck ger mycket ljusinsläpp. Bredvid tvättstugan finns även en wc med helkaklade väggar.

RELAXAVDELNINGEN bjuder på mycket vardagslyx i ett stort utrymme med klinkergolv och halvkaklade väggar. Här finns ett stort hörnbadkar och även plats för träningsmaskiner. I anslutning finns en stor, härlig bastu där man gärna värmer sig och kopplar av efter vinteraktiviteter eller sena kvällsdopp på sommaren.

Övervåning

BIBLIOTEKET på övervåningen är vackert öppet och karakteristiskt med stavparkettgolv, vita väggar och ett läckert originaltak i trä. Här inreder man gärna med vackra fåtöljer och bord till ett rum för avkoppling, läsning och samtal i en rofylld atmosfär. Här har du även utgång till balkongen.

BALKONGEN skulle med sin yta vara ett tillräckligt uterum för många hus, men här är den villans mindre uteplats som nås från biblioteket och sällskapsrummet. Det skyddade hörnläget ger lä och ostördhet, samtidigt som här finns en rejäl yta för matbord och vilstolar. Söderläget ger sol och värme från morgonen till cirka 15-tiden på eftermiddagen beroende på årstid. Utsikten är fin i högt, ostört läge och ut mot Edsvikens vatten.

SOVRUM 2 närmast trappan är ett fint barnrum alternativt arbetsrum/gästrum, med trägolv (Tarkett) och vita väggar samt en mörk fondvägg. Här ryms förutom säng även övriga möbler som skrivbord och byråer.

SOVRUM 3 är ett vilsamt och smakfullt inrett master bedroom med Tarkettgolv och stilrena sobra färger på väggar och fondtapet samt infällda spotlights i taket. Ljusinsläppet är generöst från ett stort fönster på långsidan och ytterligare ett gavelfönster. Motsatt sida har en inbyggd walk-in-closet.

Övervåningens BADRUM är ljust inrett med vitt klinkergolv och helkaklade vita väggar. Här finns en duschdel samt elegant tvättställ, stor väggspegel och infällda takspotlights.

SOVRUM 4 är ett ljust och rymligt barnrum, alternativt arbetsrum, med ett trevligt avskilt läge innanför köket, wc och lilla hallen. Det har hörnfönster i två väderstreck som ger mycket ljus, samt vita väggar och Tarkettgolv. Här finns även en hörngarderob.

SÄLLSKAPSRUMMET öppnar upp i en magnifik yta som flödar av ljus från de många fönstren. Den öppna spisen ger det stora rummet en bra förankring och ett stort valv förenar rummet med matsalen och köket, som fortsätter längs husets långsida mot verandan. Hela miljön tillsammans med biblioteket har en representativ känsla och inbjuder till luftig möblering med sittgrupper där man har plats för många gäster.
Bibliotekets stavparkett fortsätter i den här delen och vita väggar förstärker ljuset. Rummet har även egen utgång till balkongen.

KÖK OCH MATSAL bildar en egen del samtidigt som kontakten med sällskapsrummet är en stor fördel när man har gäster och fester. Köket är modernt utrustat och nytt från 2005 med vit inredning från Vedum, ILVE gasspis samt kyl och frys från AEG.Diskmaskinen är från Gram (2011). Köksön och det vägghängda skåpet har svart granitskiva. Köksön vid fönstret skapar en avgränsning mot köket och ger samtidigt köket en egen liten bar. Matsalsdelen är härligt luftig och erbjuder möjligheter att växla mellan ett mindre vardagsmatbord för familjen och större långbord vid stora middagar. Rummet har Tarkettgolv och de yttre väggarna är vita medan den inre långväggen har en smakfull tapet. Även här kommer ljuset från infällda spotlights, och härifrån dukar man enkelt ut på den stora verandan.

VERANDAN sträcker sig längs hela sällskapsdelen och köket, med en robust trätrall och räcke i skeppsstil som på balkongen. Här njuter du av solen från 12-tiden fram till kvällen eller då solen börjar dala bakom träd och hus. Ytan ger gott om plats för soffor, vilstolar, grill och matbord. Verandan har också ett bra läge med begränsad insyn och ostörd känsla. Via några trappsteg rör man sig enkelt mellan verandan och trädgården.

Fastighet
Tomtarea
1013 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 013 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 2 163 000 kr 1937
Småhusmark 3 895 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2015
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Avloppsledning; Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Avloppsledning, Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1934-09-15) , Ändring av detaljplan (1993-11-16)
Rättigheter last
Avtalsservitut Avloppsledning; Avtalsservitut Villa Mm och Årlig Avgäld
Inteckningar
Rubrik saknas"
450000
Rubrik saknas"
500000
Rubrik saknas"
600000
Rubrik saknas"
750000
Rubrik saknas"
800000
Rubrik saknas"
850000
Rubrik saknas"
1050000
Rubrik saknas"
1216000
Rubrik saknas"
1616000
Rubrik saknas"
2116000
Rubrik saknas"
2516000
Rubrik saknas"
2666000
Rubrik saknas"
2916000
Rubrik saknas"
3200000
Rubrik saknas"
3300000
Rubrik saknas"
4300000
Totalt
33 146 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2015
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 163 000 kr
Markvärde
3 895 000 kr
Värdeår
1937
Totalt
6 058 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 7 rum varav sovrum 4 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 222kvm / 85kvm
 • Tomtarea 1013 kvm

Budgivning pågår
Högsta bud

12 000 000kr

Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Harsyran 6
Adress
Stråkvägen-53
Postnummer
191 43
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1935
Byggnadstyp
1 plan med souterräng
Boarea
222 kvm
Biarea
85 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Antal rum
7
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glasfönster kopplade och isolerglaskassetter
Stomme
Trä
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Plåt
Uppvärmning
Bergvärme samt värmepump
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Kommentar
Driftkostnader är;

Vatten 3.441 kr (106 m3) - uppgift från Sollentuna Energi
Renhållning 3.379 kr - uppgift från Sollentuna Energi
El 18.519 kr (uppvärmning + hushållsel 17.254 kWh) - uppgift från Sollentuna Energi
Försäkring ca 9.000 kr - uppgift från säljarna

Summa ca 34.339 kr per år (ca 2.862 kr per månad)
Alla bilder
Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!Villa 222 kvm med underbara sällskapsrum och uteplatser!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se