Beskrivning

Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!

Välkommen till denna underbara villa om 219 kvm, fem sovrum, två öppna spisar, naturpool och flera uteplatser.

 • Välkommen till denna underbara villa med stora sociala ytor både inne och ute. Högt och fritt läge med insynsskyddad tomt och Edsvikens badstränder ett stenkast bort.
 • Välplanerad souterrängvilla på 219 kvm, hela fem sovrum och stora öppna ytor. Här kan familjen njuta av livets goda med två öppna spisar och en fantastiskt rogivande trädgård med naturpool och flera uteplatser.
 • Huset är byggt i två plan. Undervåningen består både av sällskapsytor som det stora allrummet med öppenspis, men också av lugna tysta sovrum. Här finns dessutom ett stort praktiskt rum som kan fungera utmärkt för tonåringen eller för en eventuell hyresgäst. Rummet har egen ingång, och en stor altan i avskilt läge.
 • Övervåningen är uppdelad i utmärkta sociala ytor, men också rum för vila och kontemplation – med ett stort, ljust och vackert master bedroom samt ytterligare två mindre sovrum. Övervåningen domineras ändå av det generösa vardagsrummet i öppen planlösning med matplatsen. Här finns öppen spis och utgång till den stora altanen som löper runt huset. Ett kök med mycket gott om förvaringsutrymmen och vita skåpluckor blir pricken över i:et.
 • Planlösningen lockar verkligen till umgänge med familj, släkt och vänner.
 • Hela huset har en exklusiv men ändå gemytlig karaktär. Golven är av parkett och valnöt, förutom allrummet på entréplanet som har oregelbundna skifferplattor, och badrummen med klinker-, mosaik- respektive våtrumsmatta på golven. Den gemytliga känslan förstärks av de två öppna spisarna och de synliga takbjälkarna på övervåningen.
 • Entrévåningen har vattenburen golvvärme och övervåningen värms upp genom en fläktkonvektor - detta via bergvärmepumpen som installerades 2008.
 • Huset ligger högt och fritt i Landsnora och trädgården är solig och öppen. Här finns en fin gräsmatta, en naturpool, vackra stenpartier och läckra nivåskillnader. Flera uteplatser med trädäck gör trädgården till en plats familjen verkligen kan utnyttja och njuta av på allra bästa sätt – här kan du förflytta dig mellan uteplatserna beroende om det är sol eller svalkande skugga du söker.
 • Villan är optimalt placerad precis intill Edsviken med dess badstränder, Rösjöskogen med motionsslingor, svamp- och bärplockning – och Rösjön, en populär badsjö med bland annat minigolfbana och som, om du har tur, även kan bjuda på lite fiskeliv.
 • Familjen kommer att älska att tillbringa sin tid i huset eller i trädgården, men när ni behöver handla mat finns en välsorterad ICA-butik i Edsbergs centrum – som också bjuder på allehanda service såsom restaurang, café, blomsterbutik och gym. I Häggvik finner du både ICA MAXI och Coop Forum. Vill du ha ett större köpcentrum finns både Stinsen, Sollentuna centrum och Mörby Centrum med alla sina butiker i närheten. För dig som tycker om att njuta av goda måltider på restaurang lockar kanske Edsbacka Värdshus.
 • Här finns fina kommunikationer, då du har promenadavstånd till busshållplatsen med bussar antingen till T-banan i Mörby Centrum/Danderyds sjukhus eller mot Sollentuna centrum med pendeltåg.
 • Välkommen till denna rymliga familjevilla som har precis allt det som en familj kan önska sig.
Interiörbeskrivning

Entréplan

ENTRÉN/ALLRUMMET är ett riktigt stort och välkomnande rum. Ett läckert oregelbundet stengolv (skifferplattor från Offerdal) ger rummet en genuin karaktär. Här finns också en värmande och mysig öppen spis som direkt skapar en hemtrevlig känsla åt huset. Entrén som har gott om plats för klädavhängning finns i rummets ena hörn – resten av rummet rymmer lätt en soffgrupp, mingel och härligt socialt umgänge. Rummet domineras av två stora halvmåneformade fönster mot entrésidan. Väggarna är vita och taket är vitlaserad panel.

SOVRUM 1 är ett mysigt rum med egen ingång. Även här finns ett stort halvmånefönster som nästan täcker en hel vägg. Ljuset flödar in på de ljusa väggarna och det vackra trägolvet. Intill ytterdörren finns ytterligare ett fönster vilket betyder fönster i två väderstäck. Rummet används i dag som allrum/kontor, men rymmer med lätthet säng och skrivbord vid annan disponering. Varför inte inreda detta till ett master bedroom med härlig utsikt över poolen och grönskan?

SOVRUM 2 är ett litet mysigt rum med direkt anslutning från sovrum 1. Rummet har trägolv, ljust gröna väggar och en läcker fondtapet. Rummet har en garderob och här finns plats både för en säng och förvaringsmöbler. Kanske vill man göra om detta rum till ett härligt dressingroom med heltäckningsmatta och kristallkrona – en dröm för både liten och stor.

DUSCHRUMMET/BASTUN är en riktig pärla. Duschhörnan har blått mosaikgolv och läckert gröna mosaikväggar. Rummets WC-del har vita väggar och mörkgrått klinkergolv. Här finns wc, handfat med vit kommod och vita badrumsskåp, varav det ena med spegel. Bastun värmer härligt efter en skridskotur ute på Edsvikens plogade bana under vintern.

TVÄTTSTUGAN är stor och rymlig. Här finns tvättmaskin från LG och torktumlare från Bosch, tvättho, en stor arbetsbänk i ek och fint utrymme för mycket förvaring. Väggarna är ljusa och golvet har ett snyggt och praktiskt mörkgrått klinkergolv. Här finns ytterligare förvaringsmöjligheter i ett förråd/klädkammare jämte tvättstugan.

TONÅRSRUM/UTHYRNINGSDEL är ett perfekt rum för den äldre tonåringen eller hyresgästen. Här finns egen ingång och gott om plats för säng, skrivbord, förvaring, soffgrupp och TV. Här finns dessutom egen utgång till avskild altan och möjlighet att inreda ett pentry, då det redan är förberett med el och vatten. Väggarna är vita och golvet av trä. Rummet är en dröm för tonåringen, men kan också tänkas bli ett inkomstbringande uthyrningsdel. Eget anslutande BADRUM är praktiskt med badkar, handfat och toalett.

Övre plan

VARDAGSRUMMET är riktigt stort och blir tillsammans med matsalsdelen det sociala navet i huset. Rummet går i vinkel runt trappen från undervåningen. Här ryms en riktigt stor soffgrupp, matbord med plats för 8-10 gäster, och kanske en hemmabioanläggning – men detta underbara sällskapliga rum får sin unika karaktär av den öppna spisen, som säkert kommer att användas så snart temperaturen sjunker. De stora panoramafönstren och de synliga takbjälkarna gör också sitt för känslan i rummet. Här finns dessutom en utgång till den magnifika terrassen som löper runt huset.

KÖKET är elegant och mycket smakfullt inrett med vita skåp och utdragslådor, arbetsbänkar i vackraste oljad acajou och matchande laminatgolv i valnöt. Här kommer du inte lida brist på förvaringsutrymme. Stor och påkostad spis med induktionshäll som liksom alla andra vitvaror från Siemens i modernt rostfritt utförande. Inbyggda spotlights över arbetsbänkarna samt många spröjsade fönster för bästa ljus.

Ifrån dörren i köket når du ut till baksidans nya UTEPLATS från 2013 med den så omtyckta kvällssolen. Under sommarmånaderna blir det naturligt att flytta ut middagarna till baksidans grönskande och insynsskyddade uteplats.

SOVRUM 1 är ett stort, ljust och vackert master bedroom. Här finns en hel vägg med garderober med vita jalusidörrar, gott om plats för en stor dubbelsäng, nattduksbord och ytterligare förvaring. Här finns också en utgång till den härliga terrassen där du kan njuta av frukosten i morgonsolen – eller låta dörren stå på glänt under varma sommarnätter. Ett ljust och stilla rum med trägolv som du säkerligen kommer att sova riktigt gott i.

SOVRUM 2 är ett fint sovrum med mörkt trägolv och ljusa väggar. Även detta rum har dubbeldörrar ut till altanen och fönster med spröjs. Här ryms lätt en rejäl säng, ett skrivbord samt någon form av förvaring.

SOVRUM 3/KONTOR har likt köket ett snyggt laminatgolv i valnöt och vita väggar. Idag används rummet som kontor med stort hörnskrivbord och ett flertal förvaringsmöbler, men rummet fungerar även utmärkt som sovrum.

BADRUMMET är riktigt lyxigt med en läckert marmorerad våtrumsmatta, svarta helkaklade väggar varav en hel spegelvägg. Här har du förutom ett nytt och fräscht välgörande massagebadkar från 2013, även wc, två handfat med svarta kommoder samt ett skåp och två speglar ovanför handfaten.

Fastighet
Tomtarea
1372 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 372 m² (friköpt).
Sammanställning uteplats
Tomtarea 1 372 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 824 000 kr 1981
Småhusmark 2 531 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Logen GA:2 Avtalsservitut Villa; Avtalsservitut Villa Mm Officialservitut Avlopp; Officialservitut Parkering; Officialservitut Vatten; Officialservitut Väg
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa, Avtalsservitut Villa Mm
Planbestämmelser
Stadsplan (1980-12-30)
Rättigheter förmån
Officialservitut Avlopp; Officialservitut Parkering; Officialservitut Vatten; Officialservitut Väg
Rättigheter last
Avtalsservitut Villa; Avtalsservitut Villa Mm
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Logen GA:2
Inteckningar
Rubrik saknas"
337400
Rubrik saknas"
457900
Rubrik saknas"
529280
Rubrik saknas"
539280
Rubrik saknas"
869280
Rubrik saknas"
1727280
Rubrik saknas"
1990000
Rubrik saknas"
2990000
Rubrik saknas"
3990000
Totalt
17 420 420 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 824 000 kr
Markvärde
2 531 000 kr
Värdeår
1981
Totalt
4 355 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 8 rum varav sovrum 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 219kvm / 25kvm
 • Tomtarea 1372 kvm

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
6 350 000kr 2 03 Februari 15: 09
6 370 000kr 1 03 Februari 17: 12
6 450 000kr 2 04 Februari 08: 25
6 490 000kr 1 04 Februari 08: 59
6 500 000kr 2 04 Februari 09: 14
6 510 000kr 1 04 Februari 09: 25
6 550 000kr 2 04 Februari 10: 51
6 560 000kr 1 04 Februari 11: 04
6 600 000kr 2 04 Februari 11: 17
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Logen 10
Adress
Rösjötorpsvägen-5b
Postnummer
192 51
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1981
Byggnadstyp
1 ½ plan i souterräng
Boarea
219 kvm
Biarea
25 kvm
Antal sovrum
5
Antal rum
8
Fasad
Träpanel
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Betong/trä
Bjälklag
Träkonstruktion
Tak
Industripapp
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Bergvärme och vattenburen golvvärme i entrévåning från 2008. Värmepump för uppvärmning av poolen från 2012. Det finns även direktverkande el.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Driftkostnader
Kommentar
är enligt säljarna per år;
Uppvärmning inkl. hushållsel: ca 21 800 kronor
Vatten/avlopp: ca 5 354 kronor
Renhållning: ca 2 500 kronor
Hemförsäkring (Trygg Hansa): ca 7 500 kronor
---------------------------------------
Summa: cirka 37 000 kronor/år

Kostnad för TV/bredband tillkommer.

Förbrukning 2012
El: 19 228 kWh
Vatten: 290 kbm
Alla bilder
Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!Läcker villa 219 kvm med naturpool, 2 öppna spisar och 5 sovrum!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se