Beskrivning

Attraktiv villa med ett av områdets bästa lägen

I ett av Silverdals lugnaste lägen väntar denna väldesignade villa med två uteplatser, öppen planlösning, braskamin och inbjudande bardisk.

 • Silverdal har inte bara ett vackert namn - här finns också mycket eftertraktade och moderna boenden, och den här villan har ett av områdets bästa lägen. Genom att den ligger på kortsidan i kvarteret är det en fristående villa med mycket insynsskydd, vilket är ovanligt i Silverdal. Uteplatser i öster och väster gör att du kan njuta av solen hela dagen samt även på kvällen. Läget är också mycket fridsamt ur trafiksynpunkt, med sparsam genomfart och lugn atmosfär. Den stora tomten inbjuder till lek samt rogivande trädgårdsarbete.
 • Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger garanterat mycket sällskap av vänner som gärna hälsar på och "hänger" i bardelen. Ännu mer öppenhet skapas genom att entrévåningen är öppen hela vägen runtom den centralt placerade trappan. Det öppna utrymmet mot uteplatsen ger en mycket ljus matplats precis intill utgången till uteplatsen. Uteplatsen har dessutom en "takhöjd" på två våningar, som skapar extra rymd och frihet.
 • Golven är genomgående i oljad ekparkett, och fönstren har vita persienner med ekdetaljer (Persienngruppen). Huset har larm och centraldammsugaren gör städningen både enkel - och riktigt effektiv. De flesta lampströmbrytare har dimmer för mysiga hemmakvällar.
Interiörbeskrivning

Entrévåning
Den stora HALLEN ger ett välkomnande intryck med mörkgrått klinkergolv och spotlights i taket. Skjutdörrsgarderoberna med frostat glas är både snygga och mycket rymliga.

LILLA BADRUMMET på nedre våningen har ljusgrått sjöstensgolv med golvvärme. Fondväggen i läcker turkos mosaik ger en exklusiv och elegant känsla. Den vita kommoden och badrumsskåpet är från Vedum och kranen från Mora Inxx. Här finns även handdukstork.

Rakt fram hittar du snart KÖKET, som blir en smakfull samlingsplats, med spotlights i tak och under köksskåpen, keramikhäll och snygg, tidlös inredning från Vedum, med kran från Mora Inxx. De rostfria vitvarorna, integrerad diskmaskin, varmluftsugn och mikrovågsugn kommer från Electrolux.

Köket öppnar upp med en bardisk mot VARDAGSRUMMET som med sina nästan 31 kvm även rymmer en generös matsalsdel vid utgången till altanen, utan att det inverkar på utrymmet för soffa och fåtöljer. Både barhäng och soffmys blir extra stämningsfullt i skenet från en Contura braskamin.

Den stora utbyggda ALTANEN är på 23 kvm, här får man plats med både trädgårdsmöbler samt solstolar. Glastaket över trädgårdsmöblerna gör att värmen från infravärmen stannar kvar. Den obefintliga insynen gör avkopplingen total. Den MINDRE UTEPLATSEN har eftermiddags- och kvällssol, och har markis med automatisk solcellsstyrning, från Persienngruppen. Båda uteplatserna har infravärme.


Övervåning
Till höger från trappan ligger TVÄTTSTUGAN skönt avskild från umgängesdelar som kök/vardagsrum. Tvättmaskin och torktumlare är från Electrolux och golvet är i mörkgrå klinkers.

STORA BADRUMMET på övervåningen har mörkgrått sjöstensgolv med golvvärme, kommod och skåp från Vedum, Mora Inxx-kran. Här tänder man gärna några ljus och försjunker i ett avkopplande bad.

Sovrum 1 blir MASTER BEDROOM , med drygt 15 kvm, fyra garderober från Vedum och fönster åt två håll. En franskbalkong gör att du här kan vädra sängläder.

SOVRUM 2 är på 9 kvm och passar kanske familjens minsting. Här finns en garderob och fönster åt två håll.

SOVRUM 3 är mellanrummet på 11,5 kvm - kanske till en äldre syster eller bror som behöver lite mer klädplats i två garderober.

KLÄDKAMMAREN på närmare 4 kvm kan göras om till allrum/mysrum för exempelvis barn som vill ha egna filmkvällar i ett eget "krypin". Se den alternativa planskissen under dokument.

Övrigt
På tomten finns ett 18 kvm varmfodrat förråd varav 8 kvm GÄSTRUM eller om man så vill arbetsrum med fönster mot trädgården. Uppfarten är stenbelagd. Till tomten finns en färdig trädgårdsritning från Ulriksdals slottsträdgård.

Fastighet
Tomtarea
429 kvm
Övrigt
Tomtarea 429 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 708 000 kr 2003
Småhusmark 1 714 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2006
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:33 Avtalsservitut Ledning
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Servitut Ledning
Planbestämmelser
Detaljplan (2000-11-16)
Rättigheter last
Avtalsservitut Ledning
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:33
Inteckningar
Rubrik saknas"
3108000
Rubrik saknas"
3588000
Totalt
10 284 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2006
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 708 000 kr
Markvärde
1 714 000 kr
Värdeår
2003
Totalt
3 422 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 4 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 133kvm / 18kvm
 • Tomtarea 429 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Militären 63
Adress
Silverdalsvägen-101
Postnummer
191 38
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
2003
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
133 kvm
Biarea
18 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
4
Fasad
Stående träpanel
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Alla bilder
Attraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägenAttraktiv villa med ett av områdets bästa lägen
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se