Beskrivning

Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.

Möt drömbostaden i denna magnifika villa i högt, insynsfritt läge med 6 rum varav 55 kvm vardagsrum, vackra murstockar och stor terrass med pooldäck!

 • Flera fantastiska uterum inklusive både altan, balkong och enormt pooldäck, vardagsrum på 55 kvm och vackra framtagna murstockar är några detaljer som gör detta hus både speciellt och väldigt trivsamt. Huset har dessutom ett högt och insynsskyddat läge där du direkt från tomten kan komma ut i skogen och på Järvafältet för att njuta av friluftsliv, naturupplevelser och motion.
 • Villans äldre karaktär från 20-talet har kombinerats med varsam renovering och ”uppgradering” till modern standard, vilket gett ett hus med välbevarad charm och samtidigt nutida funktionalitet och design. Till husets unika och vackra detaljer hör den framtagna och oljebehandlade murstocken i köket, hallen och vardagsrummet. Unikt är även den putsade murstocken i övervåningens allrum och badrum. Huset är som gjort för ett rikt socialt liv, med många och stora sällskapsytor på båda våningarna och inte minst utomhus, där uterummen ger plats för i stort sett obegränsat antal gäster.
 • Entrévåningen är sagolikt ljus och öppen, med det vidsträckta vardagsrummet där stora glaspartier och dubbeldörr ger utsikt över det enorma pooldäcket. Braskaminen är ett nytt tillskott till huset och ger en skön mysfaktor på vintern. Köket är välplanerat och har en stor öppning ut mot vardagsrummet samt egen utgång till baksidans altan. I övrigt rymmer entrévåningen en stor hall, en praktisk möblerbar inre hall samt badrum och tillbyggd stor tvättstuga.
 • Övervåningen är väldigt mysig och ger samtidigt gott om eget utrymme till alla i familjen tack vare hela fyra rymliga sovrum, varav ett extra stort master bedroom med inbyggd garderob. Utöver sovrummen finns här ett läckert nyrenoverat duschrum och ett stort, ljust allrum med plats för soffor, bord och hemmabio, samt en mycket stor balkong som nås via två utgångar från allrummet.
 • Villan är en dröm för familjen som älskar sol, sommar och att kunna vistas ute och njuta av sol och bad i den egna trädgården. Den enorma terrassen med pool är byggd 2007 och badar i sol. Ytan ger mängder av möjligheter och olika avdelningar för matbord, rader av vilstolar, bad, lek och ett gästfritt sällskapsliv med ”poolparties”.
 • Baksidans altan passar bra som en mer avskild och lugn uteplats för vardagsmåltider i ett lummigt läge inramat av träd. På övervåningen har du dessutom morgon- och förmiddagssol på den stora balkongen i öster, även den väldigt stor, med plats för flera sittgrupper, vilstolar och även matbord.
 • Huset är mycket välhållet tack vare totalrenovering 1997–2000. Det är också moderniserat med tillbyggnad 2005, carport och förråd 2006 samt pooldäcket 2007. Alla rum har fina och robusta trägolv, förutom hall, kök, tvättstuga och badrum som har klinker- respektive stengolv.
 • Gott om förvaringsutrymmen finns, dels i garderober i flera av sovrummen, dels i förrådet i anslutning till carporten. Det finns även gott om bilplatser, med två platser i carporten och två på uppfarten. Trots att pooldäcket är så stort, återstår mycket av tomtens 1.478 kvm – bredvid entrén finns en plan gräsyta med gott om plats för bollspel, studsmatta med mera. I övrigt finns här fruktträd, rabatter och blomsterprakt som ger karaktär åt trädgården.
 • Läget är magnifikt – högt, fritt från insyn och med direkt tillgång till naturen – det är bara att kliva ut i skogen från trädgården, för att ta en promenad eller snabbt komma ut på Järvafältet där man kan njuta av friluftsliv och motionsmöjligheter. Det är samtidigt nära till skolor och förskolor, och gångavstånd till ett rikt utbud av mataffärer, butiker och service i Stinsens köpcentrum och Sollentuna centrum. Andra större köpcentrum i närheten är Kista galleria som har öppet till 21 och även har biograf. När du vill förgylla vardag eller helg väntar fina krogar på nära håll, bland andra Edsbacka Wärdshus och Bistro.
 • Kommunikationerna är utmärkta med gångavstånd (tio minuter) till pendeln i Sollentuna, varifrån du snabbt når både city och Arlanda. På fem minuters gångavstånd har du även buss som går till/från city.
 • Välkommen till en villa med äldre charm moderniserad till hög standard, och med allt du kan önska av sällskapsytor och uterum inklusive en enorm terrass med pool!
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN har klinkergolv och är en väldigt rymlig entrédel med mycket plats för klädavhängning, och även för stolar/fåtöljer och ett bord om man så vill. En stor hall är praktiskt för en aktiv familj – här finns gott om utrymme för såväl hockeytrunkar som golfbagar. Hörnan till höger har inbyggda garderober som ger gott om förvaringsplats för familjens ytterkläder. Väggarna är vita med en tapetserad fondvägg.

TVÄTTSTUGAN är tillbyggd 2005 och väldigt bra placerad som ett separat rum intill hallen. Den är inredd med mörkgrått klinkergolv och vita väggar med en fondvägg i gult. Bänkarna erbjuder generösa arbetsytor och här finns även gott om förvaringsutrymmen samt tvättho. Utrustningen omfattar tvättmaskin och torktumlare.

INRE HALLEN vid trappan är användbar som plats för förvaring eller kanske bibliotek med läshörna och bokhyllor. Väggarna är vita.

BADRUMMET är smakfullt och extravagant inrett med vitt klinkergolv och vackra väggar med mosaikkakel. Här finns även en väggdel i betongglas, och inredningen ger generös förvaringsplats i flertalet skåp, inklusive ett rejält spegelskåp. Dubbla tvättställ ger möjlighet för två att samsas i badrummet. Stora vädringsfönster släpper in mycket ljus.

KÖKET ligger väldigt bra placerat mot trädgården, med utgång till altanen på baksidan så att du enkelt kan duka ut frukost, fika eller grillspetten till sommarens vardagsmåltider. Kökets inredning är från Ikea (2000) i vitt med bänkskivor i massivt körsbärsträ. Allt i en design som verkligen passar huset, modern och samtidigt med lite känsla av lantkök och med flera dekorativa vitrinskåp. Utrustningen omfattar diskmaskin från 2010 (Husqvarna), kyl och frys i fullhöjd från 2012 (Husqvarna) samt spishäll och fläkt. Här finns gott om plats för social samvaro och gemensam matlagning. Ett mindre matbord eller barbord ryms i ”serveringsgången” mot vardagsrummet. En vacker detalj är den framtagna och oljebehandlade murstocken. Väggarna är vita och ovanför spisen sitter vitt mosaikkakel. Rummet har klinkergolv i terrakottafärg. Ingång från både vardagsrum och inre hall gör också köket väldigt lättillgängligt.

ALTANEN på baksidan är normalt sett fullt tillräcklig för en större villa, med generös plats för både matbord, vilstolar och grill. Här är altanen bara en av flera vidsträckta uteplatser – men som sådan en skön oas som ligger skyddat och fint på baksidan, med fint västerläge.

VARDAGSRUMMET är ett helt sagolikt sällskapsrum – hela 55 kvm att möblera luftigt med stora sittgrupper och olika sällskapsdelar. Två stora hörnutrymmen som gör att man kan ha en del för tv-mys och en annan för umgänge och sällskapsliv. Mot hallen placerar man med fördel kanske en läshörna/arbetsplats eller lekhörna. Närmast köket är det naturligt att inreda en stor matplats med utrymme för många gäster. Ljuset flödar in från två håll och främst från gavelsidan där stora fönster tillsammans med utgången till pooldäcket ger känslan av semester från vår till sensommar. Kaminen vid murstocken är en prydnad för rummet, förutom att den givetvis bidrar med värme för kropp och själ – här placerar man gärna ett par fåtöljer där man kan sitta och lyssna på en knastrande eld efter skid- eller skridskoturen på vintern. Väggarna är ljust målade och taket är i ljus träpanel med synliga bjälkar. Kaminen är provtryckt.

TERRASSEN är tillbyggd 2007 och har en stor pool omgiven av väldigt generösa ytor på varje sida. Med en sådan uteplats kan du ha sommarfester med i stort sett obegränsat antal gäster, men framför allt ger terrassen en härlig avkopplande enkelhet, att kunna röra sig fritt och tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus, äta ute på en stor matplats och koppla av med skönt häng vid egen pool – hela sommarhalvåret. Husets höga läge gör terrassen extra värdefull då man inte har någon insyn utan en väldigt avskild egen ”resort”.


Övervåning

ALLRUMMET är härligt stort, ljust och inbjudande, med underbar takhöjd upp till nock och synliga takbjälkar i trä. Härifrån finns två utgångar till balkongen och rummet har gott om plats för en sittgrupp, hemmabio och bokhyllor. Här kan familjen ha sitt mer avskilda utrymme för tv, spel och mys – men det passar även utmärkt som barnens eget sällskapsrum, där de kan vistas utan att behöva ”dela” vardagsrum med de vuxna. Atmosfären är väldigt charmig med vinklar, pelare och snedtak.

BALKONGEN mot öster kan med sin storlek snarare också kallas för terrass, då den sträcker sig längs en stor del av långsidan, med två utgångar från allrummet och plats för ett stort matbord och sittgrupp. Läget i öster ger morgon- och förmiddagssol.

SOVRUM 1 passar bra som master bedroom, med gott om yta och en stor inbyggd garderobsdel med spegelskjutdörrar. Fönstret vetter mot norr vilket gör att sömnen inte störs av morgonljuset. Väggarna är tapetserade i en ljus nyans och taket är i vit träpanel som matchas fint av det ljusa trägolvet.

SOVRUM 2 är ett rymligt sovrum med fönster mot söder. Utrymmet ger mycket plats för skrivbord, bokhyllor med mera förutom säng. Snedtaket har en kamouflagemönstrad fondtapet medan övriga väggar är ljusa. Taket är i vit träpanel.

SOVRUM 3 har också fönster mot söder och vit träpanel i taket. Även detta rum har generöst utrymme och en luftig vinkeldel mot dörren. Väggarna är vita med en tapetserad fondvägg.

SOVRUM 4 är speciellt och väldigt smart planerat mellan badrummet och sovrum 3. Det är ett mindre rum men har trots detta gott om plats för exempelvis skrivbord eller bokhylla. Rummet får mycket ljus från två fönster mot baksidan. Väggarna är vita med en tapetserad fondvägg.

DUSCHRUMMET är exklusivt renoverat och inrett med Jerusalem Kalksten och kaklade vita väggar, i ett rum med mycket spa-känsla. Här finns duschutrymme med glasvägg, vägghängd wc platsbygd tadelaktputsad tvättställskommod med tvättställ. Infällda takspotlights och synliga takbjälkar bidrar till rummets elegans.

Fastighet
Tomtarea
1478 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 478 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 370 000 kr 1929
Småhusmark 2 358 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Ledning, Avtalsservitut Elledning, Avtalsservitut Väg
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Väg, Avtalsservitut Ledning, Avtalsservitut Elledning
Planbestämmelser
Stadsplan (1979-12-12)
Rättigheter last
Avtalsservitut Ledning, Avtalsservitut Elledning, Avtalsservitut Väg
Inteckningar
Rubrik saknas"
20700
Rubrik saknas"
50700
Rubrik saknas"
862500
Rubrik saknas"
1040000
Rubrik saknas"
1240000
Rubrik saknas"
1340000
Rubrik saknas"
2062000
Rubrik saknas"
2245000
Rubrik saknas"
2385000
Rubrik saknas"
2835000
Rubrik saknas"
3185000
Rubrik saknas"
3369000
Rubrik saknas"
3569000
Rubrik saknas"
3969000
Rubrik saknas"
4244000
Rubrik saknas"
4794000
Totalt
42 004 900 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 370 000 kr
Markvärde
2 358 000 kr
Värdeår
1929
Totalt
3 728 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 181kvm / 16kvm
 • Tomtarea 1478 kvm

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
6 600 000kr 2 22 Augusti 13: 16
6 725 000kr 2 23 Augusti 10: 01
6 800 000kr 2 23 Augusti 13: 31
6 875 000kr 2 23 Augusti 14: 27
6 950 000kr 2 23 Augusti 15: 32
6 500 000kr 20 Augusti 11: 25
6 650 000kr 22 Augusti 19: 06
6 750 000kr 23 Augusti 11: 00
6 850 000kr 23 Augusti 14: 05
6 900 000kr 23 Augusti 14: 48
7 015 000kr 23 Augusti 15: 41
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Tumstocken 3
Adress
Bygdevägen-43
Postnummer
191 63
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1920
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
181 kvm
Biarea
16 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
6
Fönster
2-glasfönster isolerglas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grund
Torpargrund
Uppvärmning
Direktverkande el
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Två platser i Carport samt två platser på uppfarten
Driftkostnader
Kommentar
är enligt uppgift från säljarna per år;

Hushållsel samt uppvärmning 47.503 kr
Försäkring 10.059 kr
Vatten & avlopp 4.273 kr
Sophantering 717 kr

Summa 62.552 kr per år
Alla bilder
Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.Välplanerad villa 181 kvm med stor terrass och pool.
Karta
Anmäl intresse








  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se