Beskrivning

Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!

Välkommen till denna 30-talsvilla med plats för familjeliv och ljuvlig trädgård, i barnvänliga Edsviken nära både natur och innerstad.

 • Den här charmfulla och vackra 30-talsvillan ligger i ett av Edsvikens mest lugna och trivsamma kvarter. Villan är ljus och väldisponerad med många trevliga sällskapsutrymmen som skapar utrymme för hela familjen. Den luftiga och öppna planlösningen mellan kök och matrum gör att man gärna bjuder in till middagar med släkt och vänner. Den soliga trädgården med syrener och äppelträd skänker dig ett avkopplande utomhusliv på sommarhalvåret och på uteplatsen kan du njuta av sol hela dagen. Om vintern blir vardagsrummet med braskaminen en naturlig samlingsplats för alla.
 • Villan har en genomtänkt planlösning med generösa ljusinsläpp från många fönster i alla vädersträck. Entréplanets välkomnande hall öppnar upp mot vardagsrum och matplats. I det stora köket finns plats för social matlagning och här ifrån dukar man gärna ut på den stora terrassen där du och din familj kan grilla under ljusa sommarkvällar.
 • Övervåningen har tre stora sovrum och en övre hall som passar utmärkt som arbetsrum. Från master bedroom når du balkongen med sol från morgon till tidig eftermiddag. Det ljusa och inbjudande badrummet har golvvärme och påkostad inredning. Här kan du ta dig ett långt avkopplande bad. I husets källarvåning finns två sovrum (möjlighet till tre), bastu och gillestuga. Här kan du låta dina gäster stanna över eller ge tonåringen en egen vrå.
 • Till villans många fördelar hör den stora och soliga trädgården som har gräsmatta, uppvuxet äppelträd, vinbärsbuskar och hallon. Här kan du låta barnen leka lugnt och tryggt medan du tar en kopp kaffe i solen eller påtar i trädgården. I trädgården finns också två friggebodar, där det finns plats för trädgårdsredskapen, cyklarna, skidorna och mycket mer.
 • Villans läge är svårslaget med nära till allt din familj behöver för en praktisk vardag och skön avkoppling när det är helg. I området finns flera bra skolor och daghem att välja mellan och det är nära till större shoppingcenter som Sollentuna, Kista och Stinsen med ett stort utbud av butiker. Edsvikens vatten ligger bara 400 meter bort och erbjuder uteaktiviteter för hela familjen med badplatser, båtklubbar, promenadstigar och motionsspår. På vintern finns en plogad skridskobana på sjön Edsviken.
 • Kommunikationsmöjligheterna är många och erbjuder dig ett smidigt pendlingsläge med både bussar och pendeltåg. Busshållplatsen hittar du på kort gångavstånd från huset och bussarna går med täta avgångar till Sollentuna centrum, Helenelund och Kista. Du kan också åka med direktbussen in till Sergels torg i rusningstrafik. Från Helenelund och Sollentuna går pendeltågen och i Kista hittar du tunnelbanan.
 • Se fram emot ett villaboende med svårslagen livskvalitet - härlig tomt, äldre charm och närheten till Edsvikens vatten och strövområden!
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN välkomnar med stora fönster vid ytterdörren som ger en ljus och en öppen känsla. Här finns ett stort klädskåp och gott om plats för förvaring av ytterkläder och skor, på golvet ligger ett praktiskt klinkergolv. Via hallen når du vardagsrummet och köket via matsalen. Den tidstypiska svängda trappan leder dig upp till husets övervåning.

KÖKET är smakfullt och praktiskt inrett med ljusa färger. Skåpluckornas yta är av ljust trä och det vitmålade taket skänker rummet en hemtrevlig atmosfär. Köksutrustningen omfattar fläkt, kyl och frys i rostfritt, inbyggd diskmaskin, mikrovågsugn och varmluftsugn. Här finns gott om utrymme för förvaring och arbetsytor för en bekväm vardag och inspirerande matlagning. Ovanför arbetsbänken i oljat trä sitter vitt kakel och två fönster som ger ett naturligt flöde av ljus. I det stora köket finns också en platsbyggd matplats för fyra personer – utmärkt för din vardagsfrukost eller barnens läxläsning. Kökets klinkergolv fortsätter in i det angränsande matrummet.

MATRUMMET öppnar upp mot köket men är ändå avgränsat. Här kan du umgås med familj och gäster samtidigt som du fixar i köket. Matplatsen är stor och rymmer enkelt 8-10 matgäster. Väggarna är vitmålade och fönstret ger ett ljust och tydligt ljusinsläpp. På väggen in mot köket finns ett ursprungligt bevarat serveringsskåp som ger rummet en egen karaktär. Matrummet är också utrustat med en liten diskbänk med praktisk närhet till matbordet. Här finns också husets ursprungliga vedspis, perfekt att tända en sprakande brasa i under middagen en mörk höstkväll.

VARDAGSRUMMET är mycket rymligt med ljus design och trägolv i oljad ek som ger rummet en hemtrevlig atmosfär. Rummet har många fönster och känns därför mycket ljust och luftigt. Här finns gott om utrymme för att koppla av efter middagen tillsammans med familj och vänner. Den lilla men tydliga avgränsningen skapar två rumsdelar som passar bra när familjen vill ägna sig åt olika aktiviteter. Här kan du försjunka i en bok samtidigt som tv:n står på i andra delen av rummet. På sommaren förlängs vardagsrummet, genom den generösa glasdörren, ut mot den stora terrassen och trädgården.

TERRASSEN löper längs ena sidan av huset har ett trädäck och tidstypiskt staket. Härifrån är utsikten magnifik över hela den stora trädgården och omgivningen. Terrassen rymmer flera uppsättningar av utemöbler och är delvis utrustad med tak – praktiskt att sitta under en varm och solig sommardag. Från terrassen leder en trappa ner till den storslagna trädgården.

Den soliga och magnifika TRÄDGÅRDEN har en stor gräsmatta och en öppen plan yta med plats för studsmatta och barnens lek. Här finns syrener, rododenron och blomrabatter. Via trädgården når du också källarplanet via två ingångar på husets gavelsidor.

Övervåningen

Den ÖVRE HALLEN passar utmärkt som rogivande arbetsrum med fina vitsåpade trägolv och fönster som släpper in ljus. Väggarna är tapetserade i en ljust randig tapet som förstärker 30-tals charmen. Längs ena väggen finns en inbyggd garderob med spegeldörrar och plats för förvaring av kläder och andra saker. Detta skulle även kunna utnyttjas som ett litet allrum för barnen med TV och lek.

SOVRUM 1 är ett utmärkt master bedroom med snedtak och golv i trä som ger rummet en ombonad känsla. Längs väggen finns stora fönster som skapar öppenhet och ljus. Från rummet når du BALKONGEN med trädäck och utsikt mot trädgården. I rummet finns också ett praktiskt inbyggt förråd.

SOVRUM 2 är ett utmärkt barnrum, smakfullt inrett med vita väggar och mysiga snedtak i målat trä. Trägolvet inbjuder barnen till lek och det stora fönstret skänker rummet mycket ljus. Inbyggd garderob tar hand om klädförvaringen.

SOVRUM 3 är ett spegelvänt sovrum 2, ljusa väggar, trägolv och snedtak. I båda rummen finns gott om utrymme för säng, soffa, skrivbord och ytterligare förvaring utöver de inbyggda dubbelgarderoberna.

BADRUMMET är helkaklat med vita väggar och ett svart klinkergolv med behaglig golvvärme. Här finns både ett badkar för avkopplande bad och en praktisk duschplats med ljus mosaik och glasdörr. De stora fönstren skapar ett badrum med en lyxig och harmonisk känsla, badrummet har en smakfull och påkostad inredning med dubbelhandfat, handdukstorkare och vägghängd wc. I de generösa skåpen från Swedbergs finns gott om plats för hela familjens toalettartiklar.

Källarvåningen

GROVENTRÉN med fyra garderober ger gott om förvaringsutrymme, på golvet ligger ett praktiskt klinkergolv med golvvärme. Här finns också en dusch- och rengöringsplats för stövlar med mera.

Genom groventrén når du TVÄTTSTUGAN med tvättmaskin och torktumlare och ytterligare förvaringsutrymmen.

WC:n i källaren har ett vackert klinkergolv i terrakotta. Här finns ett litet fönster och inredningen är snygg med tvättställ i trä.

Direkt nedanför trappan från entrévåningen finns MATKÄLLARE och FÖRRÅD.

GILLESTUGAN är det utmärkta sällskapsutrymmet som din familj kan använda som ett extrarum med förvaring eller varför inte spelrum med pingisbord. Rummet har ett ljust klinkergolv med värmeslingor och vitmålade väggar. Fönstret och ytterdörrens fönster ger ljusinsläpp och skapar ett trevligt rum att vistas i, även här finns utgång till tomten.

BASTUN blir en given favoritplats för en stunds avkoppling, perfekt efter vinterns utomhusaktiviteter. I direkt anslutning finns ett lätt tillgängligt duschutrymme.

SOVRUM 4 och 5 blir de perfekta rummen för tonåringen eller gästrum för dina släktingar. Här kan alla rå sig själva en stund. Rummen är ljust inredda med trevligt klinkergolv och golvvärme för en välkomnande känsla. Fönstren släpper in ett trivsamt ljus och rummens yta rymmer både skrivbord och garderober förutom säng.

ALLRUMMET utnyttjas idag som musikrum men passar även perfekt som extra TV-rum eller ytterligare ett sovrum om man behöver. Fönster åt tre håll gör detta rum ljust och hemtrevligt. Väggarna är vita och på golvet ligger ljust klinkergolv med golvvärme.

Fastighet
Tomtarea
1799 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 799 m² (friköpt).
Sammanställning uteplats
Tomtarea 1 799 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 951 000 kr 1950
Småhusmark 4 060 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Villa Officialservitut Väg(2 st)
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Ledning, Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1929-12-13) , Ändring av detaljplan (1993-11-16)
Rättigheter förmån
Officialservitut Väg(2 st)
Rättigheter last
Avtalsservitut Ledning; Avtalsservitut Villa
Inteckningar
Rubrik saknas"
225000
Rubrik saknas"
275000
Rubrik saknas"
500000
Rubrik saknas"
593900
Rubrik saknas"
848000
Rubrik saknas"
1282500
Rubrik saknas"
1386500
Rubrik saknas"
2567500
Rubrik saknas"
3063500
Rubrik saknas"
3250000
Rubrik saknas"
3597500
Totalt
21 186 900 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 951 000 kr
Markvärde
4 060 000 kr
Värdeår
1950
Totalt
6 011 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 5 rum varav sovrum 3 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 173kvm / 104kvm
 • Tomtarea 1799 kvm

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
8 300 000kr 1 11 November 16: 30
8 400 000kr 2 12 November 10: 43
8 500 000kr 3 12 November 13: 30
8 600 000kr 4 13 November 09: 51
8 650 000kr 5 13 November 10: 32
8 700 000kr 2 13 November 11: 57
8 750 000kr 6 13 November 12: 36
8 800 000kr 5 13 November 13: 13
8 850 000kr 6 13 November 13: 19
8 900 000kr 2 13 November 14: 28
8 950 000kr 6 13 November 14: 35
9 000 000kr 2 13 November 15: 53
9 050 000kr 6 13 November 16: 15
9 100 000kr 2 13 November 17: 12
9 150 000kr 6 13 November 17: 57
9 200 000kr 2 14 November 08: 51
9 250 000kr 6 14 November 08: 57
9 300 000kr 2 14 November 09: 19
9 350 000kr 6 14 November 09: 21
9 400 000kr 2 14 November 09: 39
9 450 000kr 6 14 November 09: 58
9 550 000kr 1 14 November 10: 54
9 600 000kr 6 14 November 10: 58
9 700 000kr 1 14 November 11: 06
9 750 000kr 6 14 November 11: 11
9 800 000kr 1 14 November 12: 20
9 850 000kr 6 14 November 12: 26
9 900 000kr 1 14 November 12: 32
10 000 000kr 6 14 November 12: 47
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Hästgardet 12
Adress
Videvägen-8
Postnummer
191 33
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1933
Boarea
173 kvm
Biarea
104 kvm
Antal sovrum
3 - 5
Antal rum
5
Fasad
Liggande träpanel
Fönster
2-glasfönster
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärme/värmepump och direktverkande el.
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Kommentar

är beräknade per år och är enligt säljaren och Sollentuna Energi:

Hushållsel och uppvärmning: ca 32 605 kr (31 836 kWh)
Vatten och avlopp: ca 3 137 kr (141 m3)
Sophantering: ca 2 000 kr
Försäkring: ca 7 614 kr
__________________________

Summa: 45 356 kr/år
Alla bilder
Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!Charmig 30-talsvilla med stor trädgård i härliga Edsviken!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se