Beskrivning

Villa med stark karaktär och två terrasser

Känn dig hemma direkt i detta välplanerade hus med 5 rum, funkisinspiration och inbyggd trivsel från golv till tak.

 • Tror du att alla hus i nybyggda områden är likadana? Välkommen att ändra dig i detta hus på 133 kvm med två terrasser och en planlösning som skapar hemkänsla direkt. Huset är byggt 2005 och har 133 kvm boyta väl fördelad på 5 rum. En extra bonus är förrådet på 18 kvm med el och värme, som går att dela av och inreda till gästrum eller kontor. Planlösningen är mycket väl genomtänkt, med tre sovrum och ett allrum, och med attraktiv öppen och ljus planlösning på entrévåningen.
 • Golven är genomgående 15 mm Ekparkett Kährs Nice med sidenmatt lack, där det inte är klinkergolv. I kök, hall, trapphus och tvättstuga är väggarna i målad microlitväv. Taket är ett kapitel för sig - istället för ett vitt målat tak får du här en genuin "huskänsla" med tak i ljust trä och klassisk gammaldags stil i alla rum.
 • Huset har en egen karaktär mycket tack vare de färgstarka väggarna och tapeterna i de olika rummen, där olika blåa färger och toner återkommer i flera rum. Du får även ett boende med modern och elegant utrustning i kök och badrum. Huset är förberett för braskamin.
 • Uppfarten är stenlagd och tomten är perfekt avvägd för familjer som söker villaboende men vill ha en blygsam och lättskött tomtyta. Framsidans terrass i söderläge är en lugn och trivsam oas - här kan du lyssna på den porlande lilla bäcken och se ut över en stor äng medan du kopplar av. Den gröna omgivningen borgar också för ett ostört boende med begränsad insyn.
Interiörbeskrivning

Entrévåning

I den rymliga HALLEN möts du av ett golv med stora klinkerplattor och vita väggar. En skjutdörrsgarderob med glasdörrar gör det enkelt att hålla ordning på kläderna - och hatthyllan fri från överlastning. Garderoben ingår samtidigt i en central fyrkantsdel som även innefattar elskåp och trappan till övervåningen.

Till vänster i hallen ligger LILLA BADRUMMET med vackert klinkergolv, helkaklade vita väggar, wc, dusch samt inredning från Vedum. Det vackra trätaket går igen även i badrummen!

Innanför KÖKET som är inspirerande smakfullt med den blå fondväggen och grått kakel ovanför arbetsbänken. Köksinredningen är från Vedum och består av vaniljvita luckor och dörrar med kromhandtag. Spishäll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, kyl, frys, diskmaskin kommer från Electrolux medan den frihängande kromade köksfläkten är från Husqvarna.

Från köket träder du ut på den STÖRRE TERRASSEN mot tomten - nära att ta med frukostbrickan, eller kanske bara ostbrickan, ut i sommarvärmen. Denna terrass vetter mot norr vilket ger kvällssol för långa, ljumma sommarkvällar med allt från grillfester till sällskapsspel medan solen går ner.

Förutom kökets matplats finns en större MATPLATS med utsikt mot terrassen och med en ljust blå färg som matchar kökets mörkblåa fondvägg. Med andra ord finns här rum för både stora och små middagar.

Öppenheten mot VARDAGSRUMMET skapas av att det bara är en trevlig bardel som skiljer rummen åt. Vardagsrummet har samtidigt plats för en rejäl soffa och fåtöljer tillsammans med en eventuell tv-möbel. Visst är det trevligt att kunna umgås även om någon pysslar i köket medan en annan sitter i soffan och kanske njuter av utsikten mot terrassen. Huset är förberett för braskamin.

Det stora FÖRRÅDET på 18 kvm går utmärkt att dela av och/eller inreda till exempelvis gäststuga. Förrådet är isolerat och har el och element. En ramp leder upp mot förrådet som också har en breddad dörr.

Övervåning

ALLRUMMET har ljusgråa väggar och plats för såväl soffgrupp som tv-möbel. Här finns till och med en garderob. Det ljusa trätaket i antik stil skapar extra gemytlighet.

Intill allrummet ligger KLÄDKAMMAREN som är tillräckligt stor för att rymma både en garderob och andra förvaringslösningar.

SOVRUM 1 går i blått, med en kornblå mönstrad fondväggstapet. Med två garderober och starka mörka färger är det kanske ett rum för det äldre barnet?

Sovrum 2 är det största sovrummet och passar som MASTER BEDROOM, med fransk balkong, beige tapet och ett skönt ljusinsläpp. Rummet rymmer utan problem fyra garderober och även bokhylla/byrå eller kanske en arbetshörna.

SOVRUM 3 är av samma storlek som sovrum 1, men med ljusblå tapet och mycket ljusinsläpp genom två fönster i olika väderstreck. Rätt möblerat ger det gott om utrymme för både datorhörna/skrivbord och klädförvaring.

Övervåningen hyser även kombinationen STORT BADRUM/TVÄTTSTUGA, som går i fräscht vitt och har badkar och inredning från Vedum, med ett snyggt och rejält tvättställ/skåp och spegel med infällda spotlights. Tvättmaskin och torktumlare är från Electrolux liksom centraldammsugaren.

Övrigt
Uppfarten är stenlagd och här finns både carport framför förrådet och ytterligare en p-plats framför carporten.

Fastighet
Tomtarea
307 kvm
Övrigt
Tomtarea 307 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 444 000 kr 2005
Småhusmark 1 350 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2006
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Markan GA:1
Planbestämmelser
Detaljplan (2000-11-16)
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Markan GA:1
Inteckningar
Rubrik saknas"
2300000
Totalt
4 600 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2006
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 444 000 kr
Markvärde
1 350 000 kr
Värdeår
2005
Totalt
2 794 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 5 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Terrasshus
 • Boarea/Biarea 133kvm / 18kvm
 • Tomtarea 307 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Terrasshus
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Markan 19
Adress
Parkpromenaden-61
Postnummer
191 38
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
2005
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
133 kvm
Biarea
18 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
5
Fasad
Stående träpanel
Fönster
3-glasfönster isoler
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme som värmekälla med vattenburen golvvärme i entréplan och vattenradiatorer i övre plan
Ventilation
Mekanisk ventilation
Alla bilder
Villa med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasserVilla med stark karaktär och två terrasser
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se