Beskrivning

Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!

Njut av livet till fullo i denna 1920-talsvilla på 154 kvm med 68 kvm inredd källare, 3 kakelugnar och 1 öppen spis och inte minst uteplats med pool!

 • Välkommen till en 1920-talsvilla som har kvar sin tidsenliga charm men har kompletterats med modern inredning och utrustning. 154 kvm boyta och 68 kvm inredd källarvåning ger plats för alla slags familjekonstellationer, till exempel avskilt generationsboende eller tonårsboende. Rummen räknas till fem rum men i praktiken finns här fler möjligheter och ytor att disponera på kreativa sätt.
 • Övervåningen har genomgående nya trägolv och tre rejäla sovrum där master bedroom har kakelugn och balkong. Entrévåningen har kök med helt modern utrustning, mycket generösa arbetsytor och en stor matplats. Vardagsrum och matsal har blivit ett enda rum på hela 40 kvm, med trägolv och utgång till den stora träaltanen. Den eleganta gammaldags charmen framträder inte minst i husets tre kakelugnar i utmärkt skick med nydragna kanaler. I källaren finns även en öppen spis. Apropå källaren känns denna beteckning lite missvisande - den räknas som biyta på 68 kvm men är snarare en "vanlig" våning med 1 meter höga moderna treglasfönster med äkta spröjs, och 2,5 meter i takhöjd. Källarens speciella karaktär beror på att husets sockel är så hög. Källarvåningen är också näst intill helt befriad från rörledningar. Här finns både separat dusch/wc, bastu och en egen ingång, tillsammans med ett 24 kvm stort rum med öppen spis - perfekt för tonårsboende eller andra lösningar som hemmakontor. Ytterligare ett stort rum finns som idag är inrett till ett välutrustat motionsrum.
 • Även utomhus får du maximal boendekvalitet med stor uteplats i söder med en uppvärmd pool på 7,5x3,5 meter! Poolen värms upp med en nyinstallerad värmepump och har poolguard som gör det möjligt att hålla poolen riktigt varm och skön även då sommarvädret inte är det allra bästa. Tomten är helt plan med gott om parkerings- eller lekutrymme, garage och ett förråd på 15 kvm som är delvis varmisolerat. Under sommarhalvåret är det sol från tidig morgon till ca 19.30 på kvällarna.
 • Flera renoveringar har gjorts, bland annat totalrenovering 1977 - 1978 då huset fick nya treglasfönster med äkta spröjs, ny el och vvs, tilläggsisolering (även på vinden) och ny panel. Senare förbättringar omfattar bland annat bergvärme installerat 2003 och nya takpannor 2006. Bergvärmen nyrenoverades även 2008 p.g.a. fabrikationsfel. Kommunalt vatten och avlopp mot gatan är bytt för 10 år sedan. Övervåningen är också helt nyrenoverad och väggarna mellan vardagsrum och matsal på entrévåningen respektive hall och sovrum på övervåningen har nyligen tagits bort vilket har skapat det 40 kvm stora sällskapsutrymmet på entrévåningen.
 • Hus med denna mysiga och samtidigt representativa känsla är svåra att hitta för den som vill bo centralt, men här är även läget det allra bästa: Mälarhöjden är en unik villaförort söder om Stockholm, intill Mälaren och med anor från 1700-talet med flera kulturminnesmärkta byggnader och en charmig småstadskänsla. Samtidigt finns här all service man kan önska, med butiker, simhall, flera restauranger och goda kommunikationer via både tunnelbana och bussar. Mälarhöjdens skola ligger 100 meter från huset och är rankad som en av Stockholms bästa kommunala skolor. Här kan mångas drömhus bli just ditt, där hela familjen kan trivas och bo fantastiskt i många år framöver.
Interiörbeskrivning

Entrévåning

Via trappan och farstubron träder du in i HALLEN med trägolv och vita väggar, och trappan direkt till vänster. I hallen finns även tre garderober.

Innanför hallen finns en GÄST-WC med mosaikgolv och ett högt liggande fönster.

Direkt till höger om hallen ligger VARDAGSRUMMET/MATSALEN som med sina över 40 kvm är ett fantastiskt sällskapsrum både till vardags och till fest. Samtidigt finns det en viss avgränsning mellan vardagsrum och matsalsdel, som skapar harmoni. I centrum tronar två fullt fungerande kakelugnar på varsin sida om en inbyggd bokhylledel, och längs hela södersidan flödar ljuset in från fönstren och dörrarna till altanen. Golvet är i fiskbensparkett och väggarna har en varmt orangeröd tapet som ger rummet extra karaktär.

Den enorma ALTANEN sträcker sig längs större delen av vardagsrumsväggen och har söderläge med sol till långt inpå kvällen. Här får du plats med såväl långbord som cafémöblering med småbord när du ska arrangera studentfest eller sommarparty. Medan familjen till vardags kan välja varsin favoritplats för solstolen.

KÖKET är i huvudsak från 1978 men utrustningen har bytts ut flera gånger, senast 2004 mot bland annat en stor induktionshäll från Siemens och LG kyl/frys med ismaskin. Skåpstommarna är från Kalmarkök och har bruna luckor i massiv ek. Golvet är i trä och väggarna är vita. Ovanför arbetsbänken sitter elegant kakel. Köket är avdelat mot en rejäl matplats med utrymme för upp till 6 personer vid fönstren. I andra änden av köket finns en fransk balkong med utsikt över poolen, vackert på kvällen när man har poolbelysningen tänd. Här finns även mycket gott om både arbetsytor och förvaring.

Den stora trädäckade UTEPLATSEN ger ännu en solig plats, och här finns även en pool på 7,5x3,5 meter, med uppvärmning via en ny värmepump.

Övervåning

HALLEN ovanför trappan har nytt trägolv och här finns direkt till höger en liten vrå vid fönstret, perfekt för en mindre arbetsplats eller läshörna.

BADRUMMET för tankarna till Grekland, med vitt snedtak och stora takfönster, mosaikgolv, vackert blått kakel med mönstrad bård på väggarna och ett charmigt badkar med fötter. Lägg till dubbla tvättställ på en stor marmormönstrad bänk ovanpå rejäla underskåp, och summan blir ett mycket speciellt och inbjudande badrum.

Det stora MASTER BEDROOM är inrett med en exklusiv vit heltäckningsmatta och blommiga tapeter från Laura Ashley. I hörnet tronar den vackra kakelugnen och här finns gott om förvaringsutrymme i fyra vita garderober. Här finns även utgången till övervåningens balkong. Detta är ett sovrum som är garanterat svårt att lämna på morgonen och lätt att längta till på kvällen!

BALKONGEN vetter mot söder och har genom sitt djup gott och plats för ett litet bord och stolar när man vill fika eller lapa sol i lite mer avskildhet - eller njuta av frukostkaffet i soluppgången.

SOVRUM 2 är näst störst och har en ljust grönbeige mönstrad tapet ovanför en vit panel. Alla rum på övervåningen har stora härliga vita socklar. Rummet är stort och mycket användbart även som t ex allrum eller tv-rum där många får plats.

SOVRUM 3, det minsta sovrummet, har vita väggar och ett fönster på gavelsidan. Alla sovrum har snedtak som ger en mysig känsla utan att rummen blir trånga.

Källarvåning

Nedanför trappan väntar en stor HALL med 4 garderober som tar hand om en stor del av förvaringsbekymren.

Källarens VARDAGSRUM/ALLRUM PÅ 24 KVM har fönster åt två håll och en fungerande och vackert murad öppen spis. Väggarna är vita förutom en snygg röd fondvägg, och golvet är ett klassiskt robust trägolv.

Intill stora rummet finns ännu ett stort AKTIVITETSRUM, inrett med rödmålad panel på väggarna och av nuvarande ägare inredd till ett spatiöst motionsrum.

Ytterligare en HALL finns med egen entré utifrån. Det gör källaren till en möjlig egen lya för tonåringen med önskemål om avskildhet - vilket även frigör mer utrymme för andra sätt att använda övervåningens sovrum.

TVÄTTSTUGAN är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och diskbänk med ho samt ett skåp.

BASTUN är vardagslyx efter såväl vinteraktiviteter som svala sommardopp. När det blir för varmt svalkar man av sig i duschutrymmet intill.Fastighet
Tomtarea
779 kvm
Övrigt
Tomtarea 779 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 455 000 kr 1929
Småhusmark 1 313 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2006
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Villa
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Servitut Villa
Planbestämmelser
Stadsplan (1939-10-14) , Tomtindelning (1940-10-11)
Rättigheter last
Avtalsservitut Villa
Inteckningar
Rubrik saknas"
510900
Rubrik saknas"
610900
Rubrik saknas"
800900
Rubrik saknas"
1198000
Rubrik saknas"
1398000
Totalt
5 916 700 kr
Taxering
Taxeringsår
2006
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 455 000 kr
Markvärde
1 313 000 kr
Värdeår
1929
Totalt
2 768 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 5 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 154kvm / 92kvm
 • Tomtarea 779 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Åkerholmen 7
Adress
Sankt-Mickelsgatan-123
Postnummer
129 43
Ort
Hägersten
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1924
Boarea
154 kvm
Biarea
92 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
5
Fasad
Stående träpanel
Fönster
3-glasfönster med spröjs
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Kommentar
uppskattas till ca 38.600 kr per år av säljaren (samtlig el 23.000 kwh=ca 30.000 kr + sophämtning 2.400 kr år, vatten 2.300 kr samt försäkring 3.900 kr).
Alla bilder
Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!Unik 20-talsvilla 154 kvm med 5 rum och 3 kakelugnar!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se