Beskrivning

Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!

Välkommen till ett fantastiskt hus med flera allrum och upp till 7 sovrum, i bästa tänkbara läge högt upp med milsvid utsikt över Edsviken!

 • Här väntar en stor och välkomnande villa, gjord för ett aktivt och socialt liv för alla i familjen, tack vare flera sällskapsrum och stora, härliga ytor att röra sig på. Utomhus har du har både balkong, veranda och en enorm terrass där du kan njuta av sköna stunder av sol, avkoppling och grillkvällar.
 • Hela huset har en härlig, ljus och modern atmosfär och en underbar utsikt över Edsviken från flera rum, i högt läge utan insyn. Det ligger dessutom på en mycket lugn och tyst gata med badstrand och båtbryggor cirka 200 meter bort. Tomten är stor med mycket ytor för både lek och trädgårdspyssel på 1 053 kvm.
 • Allrummen knyter ihop de olika delarna och ger barnen mycket utrymme för lek. Köket och vardagsrummet, som är hjärtat i huset, har fönster i fyra väderstreck som låter ljuset flöda fritt och generöst över hela sällskapsdelen.
 • Övervåningen hyser tre möjliga sovrum varav ett härligt master bedroom – stort, ljust och med utgång till balkongen samt en rymlig garderobsvägg. Badrummen på entré- och övervåningen är modernt inredda och totalt finns här två duschar och ett badkar, praktiskt när flera ska duscha samtidigt.
 • Med upp till 7 sovrum finns här utrymme för en stor familj, med många möjligheter att disponera rummen på olika sätt. Källarens sovrum och allrum kan bli en rymlig avskild tonårsdel, eller gästrum, hobbyrum, gym, tv-rum. Här finns också väldigt gott om förvaringsutrymmen i garderober och källare.
 • Huset är väldigt omsorgsfullt inrett med påkostat och elegant kök med inredning från Smedstorp, generösa arbetsytor på mattsvarta granitskivor, köksö med bardisk och vackert kaklade väggar. Vardagsrummet och matsalen bildar en enastående sällskapsdel, öppen och ljus med den öppna spisen i centrum och med utgång till verandan. Entrévåningen har dessutom ytterligare ett allrum och två sovrum, samt duschrum. Bygglov är också beviljat för att bygga in verandan, balkongen och trappan till entrén om man så önskar.
 • Omfattande renovering och modernisering har gjorts de senaste åren, bland annat:
 • ny planlösning, nya fönster och element i tillbyggnaden 2011 på bottenvåningen, nya takpannor 2012, nya fönster i källaren samt ny planlösning och tapet på övervåningen 2012, ny panel utvändigt, nytt badrum 2013 och ny tapet på fondvägg i sovrum 2013.
 • Förutom närheten till Edsvikens badplatser och strövområden har du nära till massor av annan rekreation – tennisbanor, bryggor och båtklubbar, motionsspår och idrottsanläggningar. Samtidigt bor du mitt i Sollentuna med närhet till viktig vardagsservice som förskolor och skolaor (Helenelundsskolan/Tegelhagens skola ) och goda kommunikationer. Det är 200 meter till närmaste busshållplats och 5 minuter med buss till Helenelunds Pendeltågstation.
 • Stora shoppingcentrum som Sollentuna, Stinsen och Kista galleria når du också på 5 minuter med bil, och du är snabbt ute på E4 där du når city och Arlanda på 20–25 minuter.
 • Sammanfattningsvis är detta en villa med ovanligt mycket rum för en sällskaplig och aktiv familj, och med ett fantastiskt attraktivt läge med utsikt över Edsviken!
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN välkomnar med svart klinkergolv med golvvärme, ljusa väggar och garderob med skjutdörrar som tar hand om förvaringen. Den inre hallen vid vardagsrummet och trappan utgör ett extrautrymme möjligt att möblera med exempelvis bokhyllor, väggarna är ljusbeiga. Härifrån går man också ut till terrassen. Trappan till övervåningen är i lackad ek.

DUSCHRUMMET har svart klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt och svart. Här finns en rund duschkabin i glas och en rymlig tvättställskommod med ett påkostat handfat, förutom wc. Här finns även ett litet fönster för vädring. Badrum från 2006.

ALLRUMMET är ett perfekt extra sällskapsrum – för familjen eller som barnens eget rum för spel, tv och umgänge med kompisar. Här finns gott om plats för mysiga soffor och fåtöljer, hemmabio och datorplats med mera, i ett rum där många får plats. Golvet är i oljad ekparkett och väggarna är ljusbeige.

SOVRUM 1 är stort och ljust med beige väggar och golv i oljad ekparkett. Ljusinsläppet är mycket generöst från fönster i två väderstreck, och förutom mycket plats för flertalet möbler finns här en garderob för klädförvaring.

SOVRUM 2 är en spegelvänd version av sovrum 1, med likadant golv i oljad ekparkett men med ljusblåa väggar och fönster mot söder och väster.

KÖKET är påkostat och omsorgsfullt utvalt, med inredning från Smedstorp (2006) och bänkskivor i mattsvart granit där också induktionshällen är infälld i. Utrustningen i övrigt består av fläkt från Fjäråskupan, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd samt inbyggd mikrovågsugn och varmluftsugn. Alla vitvaror är i rostfritt från Miele (2006). Den vita inredningen och vita väggar matchas fint av vackert kakel ovanför arbetsytorna och ett ljust golv i oljad ek. Lägg sedan till ett makalöst ljusinsläpp från fönstren, och du har ett kök för maximal matglädje, funktion och inspiration – lättillgängligt tack vare ingång från både hall och vardagsrum.

VARDAGSRUMMET breder ut sig i ett fantastiskt sällskapsrum, omgivet av fönster som låter ljuset flöda in från alla håll. Här bjuder man gärna hem vänner till middag, avkoppling eller fest. Den öppna planlösningen mot matplatsen bildar en mycket social och trivsam helhet, samtidigt som matsalens röda väggar och den vackra öppna spisen skapar en naturlig avgränsning mellan matsal och vardagsrum. Ljusa väggar och oljad ekparkett ger en elegant inramning tillsammans med infällda takspotlights, och öppenheten förstärks av att rummet är lättillgängligt med dubbeldörr mot hallen och även ingång från köket. Matplatsen närmast köket ger flexibla möjligheter att duka för allt mellan 4 och 12 personer, och bardisken mot köket inbjuder till ”barhäng” för gästerna innan middagen.

VERANDAN nås från dubbeldörrarna mitt i vardagsrummet, och är ett mysigt uterum, nästan som en liten punschveranda, där du kan sitta ute även om det regnar tack vare ”taket” i form av balkongen ovanför. Här blir den självklara platsen för frukost och sköna morgonstunder under sommarhalvåret – med direkt tillgång till trädgården via en trappa.

TERRASSEN är sommarens huvudattraktion, med sina stora ytor där allt får plats – grillbord, matbord, solstolar och leksaker, på ett trädäck i lärkträ, med lä och insynsskydd tack vare det omgivande staketet. En luftig, somrig och härlig plats för avkoppling, och samtidigt en självklar plats för mingelfester och grillkvällar för många gäster.

TOMTEN är lättskött med gräsmatta och buskar, delvis naturtomt där både blåbär och lingon växer.

FÖRRÅD: Friggebod på tomten för förvaring av utemöbler och trädgårdsredskap.
Övervåning

De nyrenoverade BADRUMMET (2013) är påkostat inrett med både duschkabin i glas och ett badkar, i en elegant miljö med svart klinkergolv med golvvärme samt vita väggar. Snedtaket skapar en mysig atmosfär, samtidigt som inredningen är modern och praktisk med dubbla handfat och rymlig tvättställskommod. Belysningen kommer från infällda takspotlights.

SOVRUM 3 är ett mindre sovrum, perfekt som barnrum. Tapeten går i ammalrosa och ljusgrått, rummet har i övrigt oljat ekgolv, en inbyggd garderob och gott om plats för flera möbler utöver säng.

SOVRUM 4 är ett fantastiskt master bedroom, stort, ljust och med plats för en väldigt rymlig läshörna med fåtöljer och bord. En elegant inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar ger ett härligt utrymme för klädförvaring, och härifrån har man också direktutgång till balkongen. Det oljade trägolvet kompletteras här av ljust beige väggar med en fondtapet i blommigt mönster.

BALKONGEN ligger härligt högt och fritt, med milsvid utsikt över Edsviken och omgivningarna. Här sitter man gärna och kopplar av, omgiven av oändlig himmel och morgonsol från öster, medan man njuter av fika, en god bok eller bara vila i en solstol. Ett skönt och lite mer privat komplement till den sällskapliga terrassen.

SOVRUM 5 ligger intill övervåningens stora sovrum och passar bra som rum för ett yngre barn. Här finns ett fönster mot väst och plats för säng och skrivbord samt garderob. Rummet går även utmärkt at inreda till ett läckert dressing room om man så önskar. Väggarna är ljust gråa och rummet har oljat trägolv.

Källarvåning

HALLEN i källaren har brunt och beige klinkergolv, delvis med golvvärme, och ljusa väggar. Bra med förvaring i flertalet garderober.

RELAXAVDELNINGEN har vitt klinkergolv och vita väggar med kakel ovanför tvättstället. I bastun får många plats att värma sig samtidigt, efter vinterns aktiviteter eller sommarens svala kvällsdopp. Här finns också plats för sittbänk med mera.

TVÄTTSTUGAN har ljusbrunt klinkergolv med golvvärme samt vita väggar. Rummet har en hörna med tvättpelare och gott om plats för förvaring i flera skåp, samt praktisk arbetsbänk med tvättho och trådbackar. Ett fönster släpper in ljus till tvättbestyren.

SOVRUM 6 är väldigt ljust tack vare fönster i två väderstreck och ljust målade väggar. Rummet har i övrigt grått klinkergolv med golvvärme och gott om plats för både säng och skrivbord, byrå med mera. Behöver man det inte som sovrum utgör det ett bra arbetsrum och/eller gästrum.

SOVRUM 7är ett spegelvänt sovrum 6 och har dessutom en generös garderobsvägg för förvaring.

ALLRUMMET är härligt stort och mycket läckert med grått klinkergolv med golvvärme och öppna, stora ytor att inreda till ett sällskapsrum eller ett eget, mysigt och lyxigt tonårsboende. Väggarna är beige med en fondvägg i rött, och rummet har fönster på motstående sidor, som tillsammans släpper in mycket ljus. Möjligheterna är många med detta rum – förutom sällskapsrum eller tonårsrum passar det utmärkt som ateljé/hobbyrum, verkstad eller gym.

GROVENTRÉ: Separat ingång på källarplan med generösa förvaringsmöjligheter för Sportutrustning så som skidor, hjälmar, skateboards, klubbor, rackets etc. En arbetsbänk med vertygstavla samt flera hyllor för ytterligare förvaring.

Fastighet
Tomtarea
1053 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 053 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 762 000 kr 1943
Småhusmark 3 531 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Servitutsutredning ej verkställd. Avtalsservitut Ledning, Avtalsservitut Villa Officialservitut Väg, Officialservitut Väg
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Ledning, Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1929-12-13) , Ändring av detaljplan (1993-11-16)
Rättigheter förmån
Officialservitut Väg, Officialservitut Väg
Rättigheter last
Avtalsservitut Ledning, Avtalsservitut Villa
Gemensamhetsanläggningar
Servitutsutredning ej verkställd.
Inteckningar
Rubrik saknas"
35500
Rubrik saknas"
110500
Rubrik saknas"
229500
Rubrik saknas"
485500
Rubrik saknas"
595500
Rubrik saknas"
1000000
Rubrik saknas"
1420000
Rubrik saknas"
1462000
Rubrik saknas"
1800000
Rubrik saknas"
2136000
Rubrik saknas"
2426000
Rubrik saknas"
5675000
Rubrik saknas"
6675000
Totalt
30 725 500 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 762 000 kr
Markvärde
3 531 000 kr
Värdeår
1943
Totalt
5 293 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 10 rum varav sovrum 7
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 174kvm / 112kvm
 • Tomtarea 1053 kvm

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
8 000 000kr 1 13 Februari 10: 34
8 100 000kr 2 13 Februari 18: 11
8 200 000kr 3 14 Februari 12: 57
8 300 000kr 2 15 Februari 09: 09
8 350 000kr 3 15 Februari 12: 29
8 400 000kr 4 16 Februari 10: 46
8 500 000kr 2 17 Februari 17: 44
8 600 000kr 1 17 Februari 17: 44
8 650 000kr 5 17 Februari 17: 46
8 700 000kr 2 17 Februari 17: 46
8 750 000kr 3 17 Februari 17: 47
8 800 000kr 1 17 Februari 17: 47
8 850 000kr 2 17 Februari 17: 48
8 900 000kr 1 17 Februari 17: 48
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Hästhuvudet 7
Adress
Oxelvägen-17
Postnummer
191 43
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1934
Boarea
174 kvm
Biarea
112 kvm
Antal sovrum
7
Antal rum
10
Fasad
Träpanel (ny från 2012, grundmålad)
Fönster
2-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Taktegel (2012)
Grund
Gjuten betongplatta
Uppvärmning
Vattenburen värme med elpanna Focus TMV Värme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Kommentar
är:

Uppvärmning och hushållsel 45 816 kWh = 49 172 kr
Vatten/avlopp ca 200 kubikmeter 4 014 kr
Sophämtning ca 1 330 kronor (794 kr från SITA och 536 kr från Sollentuna Energi)
Försäkring ca 3 000 kr
________________________

Summa: ca 57 516 kr / år

Uppgifterna kommer från Sollentuna Energi och säljaren och är beräknade på år 2012 med ett hushåll om fem personer.
Alla bilder
Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!Underbar familjevilla med 10 rum i Edsviken!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se