Beskrivning

Villa med två uteplatser och modern elegans.

Här på Nässelgränd 11 i Silverdal väntar ett mycket väl underhållet och smakfullt hus med genomgående nya ytskikt och material. Välkommen!

 • Ett av de mer attraktiva husen till salu i populära Silverdal är detta: Smakfullt och med eleganta stilrena färger och material. Två uteplatser och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum öppnar för ett stort umgänge och en lyxig hemtrevnad.
 • Huset är generellt mycket väl underhållet och flera uppfräschningar är gjorda under 2008 och 2009, bland annat i badrum och kök. Väggarna är genomgående vitmålade och golven är i ekparkett, nyslipade 2009. Nya vita innerdörrar från 2008.
 • Från vardagsrummet är steget kort ut till den stora trädäckade altanen, längre ut på gräsmattan kan man sitta ute & grilla i solen ända fram till solen försvinner ner bakom träden strax innan solnedgång.
 • På övervåningen finns två sovrum och ett allrum (alternativt sovrum) och dessutom två balkonger åt varsitt håll. På tomten finns ett varmisolerat förråd på cirka 10 kvm och en carport med uttag för motorvärmare med timerfunktion.
 • Tvättstugan vid hallen är fräsch och modern, och det finns i hela huset gott om förvaringsutrymme i både garderober och inte minst in den stora klädkammaren som kan göras om till ett extra rum.
Interiörbeskrivning

Entréplan
Entrén sker via framsidans terrass. Härifrån träder du in i HALLEN, som ger ett varmt välkomnande med klinkergolv och golvvärme. Väggarna är vitmålade och det lilla fönstret ovanför dörren ger ett trevligt ljusinsläpp.

Direkt till vänster från hallen ligger ett helt nygjort BADRUM (2008) med mörkgrått klinkergolv (2008), samt med golvvärme. Väggarna är helkaklade med stora vita plattor. Den stora spegeln ovanför handfatet är från Swedbergs och kommoden från Ballingslöv är i valnöt. Taket har infällda spotlights.

Till höger från hallen träder du in i KÖKET, som är sammanhållet med vardagsrummet i en mycket elegant öppen planlösning med en bardisk som avskärmare mellan rummen. Den sobra ljusgrå inredningen kommer från Marbodal och matchar de rostfria vitvarorna från Bosch och den nya bänkskivan i mattpolerad granit. Även diskhon är från 2008 liksom kaklet i glasmosaik. Den vackra oljade ekparketten är slipad 2009 och väggarna är målade i Stockholmsvitt. Spis, inbyggd ugn och mikrovågsugn kommer från Bosch, liksom den integrerade diskmaskinen. I taket sitter spotlights. Matplatsen i köket rymmer 6-8 personer. Från köket går du också ut på framsidans terrass.

VARDAGSRUMMET känns ännu rymligare tack vare den öppna planlösningen, men är samtidigt enkelt att disponera tack vare en lång möblerbar vägg och fönster/utgång på kortsidan. Golvet är i ekparkett och väggarna är i vitmålad förutom en vacker tapetserad blommig fondvägg. Rummet får en naturlig fortsättning i och med den stora trädäckade altanen, som du når via eleganta skjutdörrar i glas.

ALTANEN har ett trägolv. Här kan du se fram emot stora och generösa grillkvällar med många gäster och dessemellan lugna och avkopplande solstunder i avskildhet. Här är det också skugga senare delen av dagen vilket kan vara skönt då man vill ha värme men inte solgass. Vill man fortsätta att njuta av solen tar man bara några kliv ut på uteplatsen, där det är sol hela dagen.

TVÄTTSTUGAN når du både utifrån genom en särskild ingång från terrassen, och från hallen. Ingången från terrassen passar utmärkt som "groventré". Förutom modern utrustning i form av tvättmaskin och torktumlare från Bosch, samt centraldammsugare, finns här generöst med förvaringsutrymme. Golvet är i ljusgrå klinkers med golvvärme och väggarna har vit våtrumstapet och stänkskydd i kakel.

Övre plan
En trappa med plansteg av ek och ledstång leder upp till övervåningen, där SOVRUM 1 passar perfekt som barnrum med robust ekparkett samt vitmålade väggar. Här finns även en garderob med vita skjutdörrar. Fönstret vetter mot trädgården.

SOVRUM 2 eller MASTER BEDROOM är ett rum där alla drömmar får gott om plats under det sluttande taket som sträcker sig upp till en takhöjd på 3,50 m. Äta ute kan du göra redan till frukost, på den lilla balkongen med utsikt mot trädgården. Förutom balkongdörren ger två stora fönster mycket ljus till rummet. Längs en stor del av väggen löper garderober med skjutdörrar.

Med den rejäla KLÄDKAMMAREN lär familjens kläder och fritidsutrustning inte behöva trängas. Här finns både fönster och hyllsystem ända upp till taket, som är sluttande med en maxhöjd på 3,50 meter. Behöver man inte all denna klädförvaring går det att bygga om klädkammaren till ännu ett rum.

ALLRUM/SOVRUM 3 är övervåningens ljusaste del, med stora fönsterpartier och en balkong på husets framsida. Taket är sluttande med en takhöjd på som mest 3,50 m. Golvet är i ekparkett och väggarna vitmålade.

Det stora BADRUMMET rymmer både ett badkar och ett separat duschutrymme. Det ljusgråa klinkergolvet har golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Kommod och spegel är från Marbodal och duschväggarna är från INR Victoria (2008). Handdukstork finns också. Badrumsfönstret vetter mot balkongen.

Övrigt
På tomten finns ett varmisolerat förråd på cirka 10 kvm och en carport med uttag för motorvärmare med timerfunktion. Fiberanslutning för bredband installerades 2008 via Sollentuna energi och ger upp till 100 Mbit hastighet. Kabel-TV via ComHem och bredband via Sollentuna Energi.


Fastighet
Tomtarea
356 kvm
Övrigt
Tomtarea 356 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 534 000 kr 2003
Småhusmark 1 627 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2006
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:28, Sollentuna Helenelund GA:31 Avtalsservitut Ledning
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Servitut Ledning
Planbestämmelser
Detaljplan (2000-11-16)
Rättigheter last
Avtalsservitut Ledning
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:28, Sollentuna Helenelund GA:31
Inteckningar
Rubrik saknas"
3068500
Totalt
6 137 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2006
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 534 000 kr
Markvärde
1 627 000 kr
Värdeår
2003
Totalt
3 161 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 4 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 124kvm / 10kvm
 • Tomtarea 356 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Militären 28
Adress
Nässelgränd-11
Postnummer
191 38
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
2003
Boarea
124 kvm
Biarea
10 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
4
Fasad
Liggande träpanel
Fönster
2-glasfönster isoler (enkel)
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme (Golvvärme på entréplanet)
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Driftkostnader
Kommentar
Information från säljaren beträffande driftskostnader;
Sopor 1.650 kr
Försäkring 3.067 kr
Fjärrvärme 9.715 kr
Vatten&Avlopp 2.773 kr
El 9.106 kr kr
Samfällighet 1 500 kr

Summa 27.811 kr
Alla bilder
Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.Villa med två uteplatser och modern elegans.
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se