Beskrivning

60-talsvilla med stor tomt och nära till allt

På lugna gatan för aktiva familjen hittar du denna charmiga 60-talspärla med 2000 kvm insynsskyddad tomt - med närhet till alla tänkbara aktiviteter.

 • Mexitegel - så rätt i en äkta 60-talsvilla från Myresjöhus! Alla möjligheter att skapa ett charmigt och trivsamt boende ryms i denna välplanerade villa med 5 + 4 rum på 220 kvm i gult mexitegel och med gröna fönsterluckor - utan insyn och på en mycket attraktiv adress. De stora fönstren ger huset ett unikt ljus, och läget kan knappast bli bättre med närhet till både Djursholms torg, kommunikationer till city och inte minst grönområden, bad och sportaktiviteter.
 • Den underbara plana trädgårdstomten på 2000 kvm är perfekt för den aktiva barnfamiljen, med gott om plats för att spela boule, badminton, krocket med mera när man har sommarbjudningar eller bara vill vara aktiv "på hemmaplan". I trädgården finns dessutom sex stycken äppelträd som ger mycket av både sommar- och vinterfrukt.
 • Tre stora sovrum, ett vardagsrum på drygt 37 kvm, matrum och ett varmt originalkök ger ett stort boende i flera bemärkelser. I källaren finns även en stor sal och ett hobbyrum. Huset har ett visst renoveringsbehov i kök, badrum och ytskikt, men det öppnar också för många möjligheter, med flera utrymmen som inte använts optimalt men som skulle kunna bli fantastiska rum med relativt enkla medel, exempelvis övervåningen. En hel del underhålls- och förbättringsåtgärder har också gjorts: Centraldammsugare installerades 1991, nytt tak lades 1997, grunden dränerades delvis 2000, radonsanering gjordes med mycket gott resultat 2003, bergvärme installerades 2005. Nytt larm med kameraövervakning 2009 (Securitas).
 • Välkommen att förena klassiskt 60-tal med ny design i ett drömläge!
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN har marmorgolv, och innanför detta ligger parkettgolv. Väggarna är tapetserade. Här finns 2 platsbyggda högskåp med överskåp. Mellan hallen och vardagsrummet sitter två dubbeldörrar med infällda glas, och mellan hallen och sovrumsdelen finns en dörr som skapar avskildhet och ostördhet vid behov.

Till vänster om hallen ligger en nätt och praktisk GÄST-WC med grått mosaikgolv och gulmålade väggar, och intill denna ett klädavhängningsrum med blå väggar.

Till höger väntar det stora inspirerande arbetsköket i original, med varmt gula skåp/lådluckor med klassiska handtag. Här finns mycket gott om förvaring och arbetsytor. Dubbelfönstret mot husets baksida ger ett härligt ljusinsläpp. Spisen är från Cylinda och kyl och frys från Elektro Helios.

MATSALEN innanför köket har parkettgolv och tapetserade väggar. Här ryms många familjemedlemmar och gäster, och rummet ger en luftig känsla genom den stora öppningen till vardagsrummet. Fönstret vetter mot kortsidan.

VARDAGSRUMMET på drygt 37 kvm tillfredsställer alla behov av plats och rymd för hela familjen. Ljuset kommer från två håll, genom de tre fönstren varav det stora vetter mot altanen och de två mindre mot husets kortsida. Den fungerande öppna spisen väntar på nästa familj att njuta av sköna brasor under ruggiga höst- och vinterkvällar!

ALTANEN ligger delvis under tak och har en stor elstyrd terrassmarkis för skön skuggning. Även här finns en fungerande öppen spis och trappor åt båda håll leder till trädgården, där du välkomnas av en underbar röd buskros.

SOVRUM 1 på nästan 14 kvm har dubbelfönster med markis mot framsidan, 2 garderober och ekparkettgolv. Väggarna har mönstrade tapeter.

Sovrum 2 eller MASTER BEDROOM är på nästan 18 kvm och har 3 garderober med överskåp. Fönstret vetter mot framsidan. Golvet är i ekparkett och väggarna tapetserade.

SOVRUM 3 på nästan 11 kvm har fönster mot kortsidan och 3 garderober med överskåp. Även här ligger parkettgolv.

BADRUMMET har ett varmt ljusgulmönstrat mosaikgolv och grönt kakel på väggarna och det inbyggda badkaret. I övrigt finns bidé, wc, handfat och handdukstork. Fönstret mot baksidan ger vädringsmöjligheter och ljus.

Övervåning

Övervåningen består av ett stort rum och ett lite mindre hobbyrum med trägolv. Här finns verkligen möjligheter att inreda till en charmig "vindsvåning" och/eller skapa fler rum. Massor av förvaringsplats finns i gångarna längs hela husets långsidor. Takfönster och fönster på kortsidorna ger relativt mycket ljus.

Källarvåning

KÄLLARENTRÉN är belägen vid huvudentrén, som är förberedd för wc och handfat. Direkt till vänster finns ett förråd och rakt fram ligger pannrummet.

TVÄTTSTUGAN är stor och praktisk och släpper in ljus från 2 fönster i varsitt vädersträck. Förutom tvättmaskin finns en tvättsink och en mycket rymlig torkdel.

Innanför tvättstugan ligger en stor KÄLLARSAL, mycket användbar som festsal under vinterhalvåret eller kanske som allrum för barnen eller för tonåringen med stort utrymmesbehov. Rummet har ett fint parkettgolv.

Till höger om groventrén finns 2 stora SKAFFERIER/FÖRRÅD, och bortanför dessa ett lämpligt HOBBYRUM för en liten verkstad eller kanske som ostört rum för musicerande familjemedlemmar?

Härifrån nås också DUBBELGARAGET med elstyrd port som du manövrerar från bilen. Den asfalterade uppfarten kantas av rosenrabatter på var sida och en stenmur mot huset och garaget. Möjligheter finns att göra en vändplan. En skiffertrappa och skiffergång leder fram mot husets entré.

Övrigt

Djursholms Ösby är ett barnvänligt område som karakteriseras av stora tomter, lugn och trygghet. Inte minst Norevägen är väldigt barnvänlig och tyst. Samtidigt är det nära till både naturupplevelser och stadslivet i Stockholms innerstad. Bland de aktiviteter som finns i närheten kan nämnas Djursholms golfklubb, en parkbana med 18 hål och en 9-hålsbana, två ridhus och Stockhagens idrottsanläggning med fotbollsplan, ishockeyrink, curlinghall och ett motionsspår för löpträning.

På 5 minuters promenadavstånd ligger Ösbysjön som inbjuder till både bad och motionssimning, och vid Mörby centrum finns även Mörbybadet.

För barnfamiljen finns i området flera välrenommerade skolor, närmast är Ösbyskolan (F-3).

Även kommunikationerna är utmärkta, med 200 meter till Roslagsbanans station Djursholms Ösby. Härifrån tar det 10 minuter till Östra station. Det finns även smidiga bussförbindelser till Mörby centrum där du når city på cirka 15 minuter med tunnelbanan.

Fastighet
Tomtarea
2000 kvm
Övrigt
Tomtarea 2 000 m² (friköpt).
Sammanställning uteplats
Tomtarea 2 000 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 505 000 kr 1961
Småhusmark 2 400 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2006
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Villa
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Servitut Villa
Planbestämmelser
Stadsplan (1937-07-09) , Stadsplan (1970-08-13) , Tomtindelning (1961-09-26)
Rättigheter last
Avtalsservitut Villa
Inteckningar
Rubrik saknas"
160000
Rubrik saknas"
230000
Rubrik saknas"
350000
Rubrik saknas"
430000
Rubrik saknas"
450000
"Rubrik saknas"
1
Rubrik saknas"
510000
Totalt
2 640 001 kr
Taxering
Taxeringsår
2006
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 505 000 kr
Markvärde
2 400 000 kr
Värdeår
1961
Totalt
3 905 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 9 rum varav sovrum 3 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 220kvm / 100kvm
 • Tomtarea 2000 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Bele 25
Adress
Norevägen-56
Postnummer
182 64
Ort
Danderyd
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1961
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
220 kvm
Biarea
100 kvm
Antal sovrum
3 - 5
Antal rum
9
Fasad
Fasadsten
Fönster
2-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Gjutna valv samt trä bjälklag
Tak
Taktegel
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Bergvärme 2005
Ventilation
Självdrag
Alla bilder
60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt60-talsvilla med stor tomt och nära till allt
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se