Beskrivning

Villa om 7 rum med stor trädgårdstomt

Välkommen tlill denna härliga trävilla om 7 rum och trädgårdstomt på 1 574 kvm i lugnt läge.

 • Välkommen till en villa med äldre charm, väl underhållen och med alla möjligheter till stor livskvalitet i ett lugnt område. Boytan på 156 kvm och biytor på 54 kvm ger mycket extra utrymme, exempelvis hobbyrum i källaren och en vinterisolerad redskapsbod med indragen el. Genomgående vackra trätak och trägolv bidrar starkt till husets charm och trivsel.
 • Den stora lummiga trädgården ger ytor för både lek, umgänge och odling. Här finns 4 äppelträd, 2 körsbärsträd, bärbuskar med svarta, vita och röda vinbär, röda krusbär och hallon samt en vinranka. Här finns också smultron lite här och var och kaprifol på båda sidor om verandan, där kvällssolen skapar en plats för långa sommarkvällar utomhus tillsammans med vänner. En ny uteplats på framsidan passar bra för morgonkaffe när solen precis gått upp.
 • Nuvarande ägare har sedan inflyttningen 1993 gjort betydande renoveringar och förbättringar. 1993 slipades alla trägolv, tvättstugan renoverades med ny bänk och dusch, källaren fick nytt klinkergolv med värmeslingor och hobbyrummet fick nytt golv och nya väggar. 1996-97 tillbyggdes huset med ny entré, ny gästtoalett, klädkammare, glasveranda med nya dörrar och nytt fönster i vardagsrummet. Det gamla köket revs för att ge plats för ett umgänges- och musikrum. Ett nytt kök inreddes med ny utrustning, och övervåningen fick två nya sovrum. År 2000 byggdes en bastu och 2001 fick huset ny elpanna, 2004 installerade man markiser på södersidan och terrassmarkis på verandan samt carport. 2007 helrenoverades badrummet med helkaklade väggar och massagebadkar.
 • Läget är mycket bra med närhet till allt från natur och idrottsaktiviteter till skolor, förskolor, shopping och restauranger. I närområdet finns flera pizzerior och thai-take-aways, en Gateaubutik, Ica-affärer och bensinmackar. Till Edsbacka krog och Bistron tar man enkelt cykeln för en middag eller ett glas vin. Mer shopping finns i både Kista Centrum, Sollentuna Centrum och Stinsenområdet.
 • För den aktiva familjen finns tillgång till en mängd sportaktiviteter, t ex fotbollsklubbar och träningsanläggningar för alla typer av bollsporter samt friidrott och gymnastik. En fin simhall, flera gym och flera golfbanor finns också i närheten. Vid närliggande Edsvikens vatten finns både bad, båtklubb och tennisbanor. På vintern byter man bad mot skridskoåkning i Edsviken eller Norrviken.
 • Förutom det härliga vattnet finns stora skogsområden för promenader och bär- eller svampplockning. Särskilt mysigt är promenadstråket från Tegelhagen hela vägen in till Brunnsviken och stan via Ulriksdals Slott och Trädgårdar med butik, självplock och café. Hit åker man också gärna skridsko på vintern och fikar - när man inte åker slalom i Väsjöbacken.
 • Kommunikationerna är också mycket goda med närheten till busshållplats för bussar till Karolinska, Kista, Mörby med mera och snabbussar till city på cirka 20-25 minuter på morgonen. På 10 minuter går du till pendeltågstationen där tåget tar dig till centralen på 11 minuter. E4 och E18 är nära och du når Arlanda på 20 minuter med bil.
Interiörbeskrivning

Entrévåning

Entrén och trappan är nymålade 2009. När du kliver in öppnar HALLEN upp åt båda håll med vita väggar, vackert silvergrått trätak och plastmatta på golvet. Här finns gott om plats för klädavhängning och även en garderob.

Direkt till höger om hallen finns en GÄST-WC med tapetserade väggar samt wc och tvättställ. Innanför finns även en rymlig klädkammare.

KÖKET är ett modernt lantkök, nybyggt 1996-97 med modern inredning och utrustning i form av glashäll samt gas och utdragbar teleskopugn från Miele. Kyl och frys är från 2000-talet och här finns även diskmaskin (årtal okänt). Inredningen har en modern lantköks känsla med crèmevita väggar och grönt kakel ovanför arbetsytorna. Ytan är rena salsgolvet, med plats för ett rejält matbord för många gäster och generöst ljusinsläpp från fönstret.

UMGÄNGES- OCH MUSIKRUMMET ligger centralt och för tankarna till "Röda rummet", med sina röda tapeter med bård - kanske familjens blivande bibliotek? Hur som helst en härlig plats för umgänge eller läsning, med tegelväggar på ena sidan och utgång till altanen.

VARDAGSRUMMET har ett generöst ljusinsläpp med fönster i två väderstreck, varav ett mot verandan, och dessutom öppning mot vinterträdgården. Trätak, gula väggar och trägolv skapar en ombonad atmosfär.

VERANDAN på cirka 30 kvm är en inbjudande önskeplats, där du kan koppla av och njuta av både sol och utsikten mot trädgården och fruktträden. Här finns mycket utrymme för både solstolar och matplats för grillfester. Verandan är delvis överbyggd med tak.

VINTERTRÄDGÅRDEN i anslutning till vardagsrummet kan användas för växter, som läsrum eller kanske "punschveranda".

Övervåning

HALLEN öppnar upp mot allrummet/tv-rummet till höger, badrummet till vänster och stora sovrummet rakt fram. Här finns även ett praktiskt förvaringsutrymme.

MASTER BEDROOM i husets ena ände är ett stort, härligt rum där man verkligen sover gott. Ett fönster gör det enkelt att mörklägga och hela fyra garderober gör klädförvaringen praktisk och samlad. Rummet har vitt tak och väggar är ljust gula.

SOVRUM 2 och SOVRUM 3 vid husets gavel är två rum med karaktär - lika stora och med fönster mot väster. Det ena rummet har röda väggar och det andra lila väggar. Snedtaket ger en mysig ombonad känsla.

Det centrala ALLRUMMET passar utmärkt som hela familjens tv-rum eller kanske barnens eget umgängesrum.

BADRUMMET är inrett i snygg spa-stil, helrenoverat 2007 med vägghängd wc, en elegant kommod under tvättstället, helkaklade vita väggar med mosaikdekoration och ett härligt massagebadkar från Neptun. Golvet har brunmelerade klinkers.

Källarvåning

Från groventrén går en liten korridor till TVÄTTSTUGAN med tvättmaskin och torktumlare från 2000-talet, vit arbetsbänk med tvättho, vita väggar och praktiska hyllor. På golvet ligger det golvärme och det finns även en duschkabin.

Bredvid tvättstugan finns en läcker WC med toalett och tvättställ, grått golv och vita väggar samt en svart fondvägg.

I källaren finns även en BASTU där man gärna värmer sig och myser efter vinterdagens skridskotur eller vandring.

MATKÄLLAREN är perfekt för sval förvaring av livsmedel som rotfrukter, grönsaker och konserver - vilket sparar mycket plats i kylskåpet.

HOBBYRUMMET med egen ingång är idag ett tonårsrum med en lättmöblerad yta för valfri användning - kanske som aktivitetsrum för barnen, för familjens musiker, som hemmakontor eller festlokal.Fastighet
Tomtarea
1574 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 574 m² (friköpt). Fyra äppelträd och två körsbärsträd.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 305 000 kr 1958
Småhusmark 1 551 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2006
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Avtalsservitut Villa
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Servitut Villa och Årlig Avgäld
Planbestämmelser
Detaljplan (1994-01-27) , Avstyckningsplan (1928-03-12)
Rättigheter last
Avtalsservitut Villa
Inteckningar
Rubrik saknas"
185000
Rubrik saknas"
204000
Rubrik saknas"
347000
Rubrik saknas"
435000
Rubrik saknas"
720000
Rubrik saknas"
900000
Rubrik saknas"
1070000
Rubrik saknas"
1108000
Rubrik saknas"
1250000
Totalt
7 469 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2006
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 305 000 kr
Markvärde
1 551 000 kr
Värdeår
1958
Totalt
2 856 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 7 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 156kvm / 54kvm
 • Tomtarea 1574 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Höstsådden 6
Adress
Kummelbyvägen-19
Postnummer
191 43
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1929
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
156 kvm
Biarea
54 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
7
Fasad
Liggande träpanel
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Galvad plåt
Tak
Takpannor
Grund
Betong
Uppvärmning
El - vattenburen värme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Kommentar
Elförbrukning 36.000 kr, vatten 2.000 kr, sopor SITA 1.175 kr och trädgårdskärl med hämtning 720 kr per år, uppgifter från säljaren.
Alla bilder
Villa om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomtVilla om 7 rum med stor trädgårdstomt
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se