Beskrivning

Ett av Silverdals bästa lägen - helt insynsfritt vid skogen!

Detta hus 140 kvm med 5 rum har ett riktigt önskeläge i området – insynsfritt, med högt läge och skogen i ryggen, dessutom med stor altan i sydväst!

 • Ett av Silverdals mest attraktiva lägen väntar i ett välplanerat hus på 140 kvm med 5 rum, stor terrass och balkong. Hela huset präglas av ljus och luft, inte minst i vardagsrummet som har en väldigt generös takhöjd och höga fönster ut mot altanen och trädgården. Kök, matplats och vardagsrum har också en väldigt fin balans där rummen är delvis integrerade och har öppen kontakt samtidigt som vardagsrummet är en avskild del.
 • Medan entrévåningen är sällskapsdelen, är övervåningen familjens mer egna del med flera alternativ för hur man vill använda rummen. Här finns möjlighet till tre stora sovrum, eller två sovrum och exempelvis ett allrum/bibliotek. Föräldrasovrummet har egen utgång till balkongen samt walk-in-closet. Ytterligare ett litet sovrum på entrévåningen, innanför vardagsrummet, ger ett perfekt arbets- och/eller gästrum. Totalt ger det fyra möjliga sovrum.
 • Altanen med trädäck har det perfekta läget i syd-sydväst, och flödar på så sätt av sol från mitt på dagen till sen kväll. Ett härligt och lättillgängligt uterum både i vardagen och när man vill bjuda vännerna på mysiga grillmiddagar. Trädgården utanför altanen är lagom stor, med en lättskött gräsmatta och ett litet äppelträd. Balkongen har ett fint nordvästläge som ger sol på kvällen.
 • Huset har ett högt läge vilket är ovanligt i Silverdal, och områdets utformning bidrar till att du här har i princip total insynsfrihet på baksidan, där en ”egen” allmänning för de omgivande husen ger en stor yta där barnen kan röra sig fritt och tryggt. Framsidan som vetter mot skogen är lika lugn och insynsfri, med väldigt sparsam trafik då det i stort sett bara är de boende i området som kör här. Du har inte heller några grannar direkt vägg-i-vägg eftersom garagen skiljer husen åt.
 • Huset är i mycket fint skick och är väl underhållet. Köket renoverades delvis 2010 med bred diskho, ny blandare, ny induktionshäll, glasvägg bakom hela köksdelen samt ny bänkskiva (Silestone stenskiva) på arbetsbänkarna, även bardelen. En unik detalj är lameller i vardagsrummet och plisségardiner både ut mot gatan och in mot baksidan, alla från 2012.
 • Alla rum har ekparkett utom våtutrymmen som har klinkergolv. På entrévåningen har alla golv på nedervåningen vattenburen golvvärme. Carporten har plats för två bilar och det finns även parkeringsmöjligheter på gatan. I anslutning till huset finns ett isolerat förråd med plats för trädgårdsredskap, grill med mera.
 • Utöver det eftertraktade läget i området får familjen här nära till allt man kan önska av fritidskvalitet och rekreation, tack vare närheten till Edsviken som ger gångavstånd till badplats och skogspromenader i princip utanför dörren. Det lummiga skogsområdet på motsatt sida av gatan kommer inte att bebyggas. I närområdet finns motionsspår för skidor och löpning, skridskoåkning på vintern, pulkabacke, lekplatser och trygga cykelvägar för barnen. Det öppna fältet i hjärtat av Silverdal ger området en luftig känsla.
 • Området präglas också av god vardagsservice, bland annat finns här flera bra skolor och förskolor, alla på bekvämt gångavstånd. Vid Silverdals torg finns närlivsbutik, konditori, frisör, inredningsbutik, blomsterhandel och gym, samt ett par restauranger. Närliggande större shoppingcenter når du snabbt med bil eller kollektivtrafik, exempelvis Sollentuna centrum, Stinsen och Kista galleria.
 • Bussarna 526 och 516 som går i närheten är pendlingsbussar till/från Sergels torg morgon och eftermiddag på vardagarna. Buss 178 går till Bergshamra och Mörby centrum där t-banans röda linje finns. Buss 608 mot Karolinska sjukhuset går via Helenelunds pendeltågsstation, dit det även är promenadavstånd (cirka 1 km). Du kan annars ta pendeln från Sollentuna station. Med bil är du ute på E4 på några minuter. Oavsett färdsätt går det snabbt och smidigt att åka både till city och till andra knutpunkter.
 • Välkommen till ett hus med många fina kvaliteter för en stor eller liten familj som vill bo i en miljö som förenklar och förgyller livet varje dag!
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN välkomnar med mörkt klinkergolv och vita väggar, och den inbjudande känslan förstärks av öppenheten ända in mot vardagsrummet och köket till höger. Praktisk förvaring av ytterkläder med mera väntar i den stora garderoben med skjutdörrar varav en spegelskjutdörr.

BADRUMMET har ljusgrått klinkergolv med golvvärme och helkaklade vita väggar. Här finns badkar och elegant inredning med matchande tvättställskommod och spegelskåp.

TVÄTTSTUGAN har klinkergolv med golvvärme och är ett praktiskt utrymme intill hallen, med tvättmaskin, torktumlare, och tvättho/diskbänk. Här finns även gott om förvaringsplats för städsaker med mera i skåp och lådor. Väggarna är vita.

KÖKET har vit funktionell inredning och är väldigt praktiskt utformat med mycket arbetsytor, toppmodern utrustning och rymlig matplats (4–5 personer) mot framsidan för vardagsmåltiderna. Köket är dessutom extra påkostat 2010 med induktionshäll och Silestone bänkskiva överallt, även bardisken. Bänkskivan är tillverkad av naturlig kvarts och är väldigt motståndskraftig mot fläckar och repor. Den har även en mycket låg vätskeabsorption. Bardisken är för övrigt en trivsam inredningsdetalj, inte minst när man har gäster som man kan både servera och konversera över disken medan man pysslar färdigt med middagen. Övrig utrustning är från 2005. Väggarna är vita.

I VARDAGSRUMMET kommer den fina balansen mellan öppen planlösning och ”egna rum” verkligen till sin rätt. Det finns en stor öppning mot matplatsen och köket, samtidigt som vardagsrummet förlänger huset i en egen sällskapsdel där rummet förenar sig med altanen och flödar av ljus genom de höga fönstren. Den härliga takhöjden ger en extra kvalitet och frihetskänsla. Utrymmet är också lättmöblerat med sittgrupp och bord mot väggarna, där man sedan njuter av den fina utsikten och ljusinsläppet. Här känner man sig genast hemma i en avkopplande miljö. Väggarna är vita och golvet i ekparkett. Lamellerna är installerade 2012.

ALTANEN är en av husets många fördelar – vidsträckt längs hela vardagsrummet och ännu längre bort, med stor yta för såväl grill och matplats som sköna vilstolar. Då den avgränsas av lång- och kortvägg får den dessutom lä med skydd från vind, framför allt i ”hörnan” mot matplatsen. Öppenheten och friheten från insyn är slående och ger ett stort mervärde. Bakom huset ligger en stor allmänning där barnen kan leka tryggt.

SOVRUM 1 är utmärkt som gästrum och/eller arbetsrum, men blir även ett bra tonårsrum med sitt avskilda läge innanför vardagsrummet. Egen utgång till altanen är lyxigt, och ger också ett bra ljusinsläpp. Rummet har plats för bland annat skrivbord förutom säng. Golvet är i ekparkett och väggarna är vita.

Övervåning

HALLEN är med sin rymlighet användbar för att exempelvis möblera med bokhyllor längs väggen och gärna en datorplats eller läshörna i utrymmet mot fönstret. På så sätt kan alla ytor utnyttjas maximalt. Hallen har vita väggar och ekparkettgolv.

DUSCHRUMMET är ljust och fräscht, med klinkergolv, helkaklade vita väggar och ett stort fönster för ljusinsläpp och vädring. Här finns en stor duschhörna och gott om förvaringsplats i den eleganta inredningen med tvättställskommod och skåp.

SOVRUM 2 rakt fram från trappan är ett härligt allrum men kan även användas till sovrum, hemmakontor eller vad man nu önskar tack vare att det är ett separat rum. Fönstret vetter ut mot altanen på baksidan och här finns gott om plats för sittgrupp och tv för familjen, eller för skrivbord med mera utöver säng. Golvet är i ekparkett och väggarna är ljusa.

SOVRUM 3 är ett optimalt föräldrasovrum, luftigt, rymligt och med egen utgång till balkongen. Det får ett generöst ljusinsläpp från det stora fönstret. Det är också lyxigt och praktiskt med stor egen walk-in-closet där alla kläder får plats. Väggarna är ljusa och golvet i ekparkett.

BALKONGEN erbjuder en fin och avskild extra uteplats i nordväst, med fridfull utsikt över skogen och lite lä tack vare att den är ”infälld” och delvis har tak. Här möblerar man gärna med ett cafébord och 2–3 stolar, och njuter av mysiga fikastunder i kvällssolen.

SOVRUM 4 är ett rymligt och mysigt barnrum, med utsikt mot balkongen och gott om plats för skrivbord med mera, samt två egna garderober. Väggarna är ljusa och golvet i ekparkett.

Fastighet
Tomtarea
265 kvm
Övrigt
Tomtarea 265 m² (friköpt).
Sammanställning uteplats
Tomtarea 265 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 2 096 000 kr 2005
Småhusmark 2 396 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:32 Officialservitut Underhåll Av Fasad Officialservitut Underhåll Av Fasad
Planbestämmelser
Detaljplan (2000-11-16) , Ändring av detaljplan (2003-04-10)
Rättigheter förmån
Officialservitut Underhåll Av Fasad
Rättigheter last
Officialservitut Underhåll Av Fasad
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:32
Inteckningar
Rubrik saknas"
3000000
Rubrik saknas"
4300000
Totalt
11 600 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 096 000 kr
Markvärde
2 396 000 kr
Värdeår
2005
Totalt
4 492 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 5 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 140kvm / 10kvm
 • Tomtarea 265 kvm

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
6 850 000kr 1 29 April 18: 44
7 025 000kr 2 06 Maj 08: 27
7 050 000kr 1 06 Maj 13: 35
7 100 000kr 2 06 Maj 15: 01
7 125 000kr 1 06 Maj 15: 44
7 150 000kr 2 06 Maj 17: 20
7 175 000kr 1 06 Maj 17: 42
7 200 000kr 2 06 Maj 18: 22
7 225 000kr 1 06 Maj 19: 42
7 325 000kr 2 07 Maj 08: 46
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Majorskan 19
Adress
Kasbyvägen-12
Postnummer
191 38
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
2005
Boarea
140 kvm
Biarea
10 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
5
Fasad
Stående träpanel
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grund
Betong
Ventilation
Mekanisk frånluft
Driftkostnader
Vägavgifter
600 kr
Kommentar

är enligt uppgift från Sollentuna energi

El: 10.366 kr
Fjärrvärme:10.322 kr (11 000 kw)
Vatten: 2.646 kr
Avfall/sophämtning: 1.500 kr
Samfällighet 600 kr

Summa: 25.434 kr
Alla bilder
Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!Ett av Silverdals bästa lägen – helt insynsfritt vid skogen!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se