Beskrivning

Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.

Välkommen till ett mysigt 50-talsradhus med 5 rum, trädgårdsytor på båda sidor och stort soligt trädäck, i lugnt läge nära grönområden och service.

 • För dig som gillar radhus i lite engelsk stil, gärna med 50-talsarkitektur och liten trädgård, är detta ett fint tillfälle att få tag i just ett sådant.
 • Bostaden är byggd 1958 och omfattar 104 kvm och 5 rum samt ett utvändigt förråd om 7 kvm. Trädgårdsytor på både fram- och baksidan ger fina utomhusytor på sommaren, där man kan välja mellan den stora verandan på entrésidan eller mer avskildhet bakom huset.
 • Planlösningen är genomtänkt med ett entréplan som ligger en halvtrappa upp från markplan, och omfattar stora sällskapsytor inklusive matsal mellan kök och vardagsrum. Det ger även flexibilitet och möjlighet att använda matsalen som sovrum om man så vill. I vardagsrummet finns en öppen spis som bidrar med mysfaktor.
 • Interiören är i rustik 70-talsstil med fina pardörrar mellan hall och vardagsrum. Huset är tidigare renoverat på 80-talet och i nutid har renovering gjorts av innertaket i ett rum (7 år sedan). Relining av stammar i fastighet och kvarteret utfördes 2019, ny värmepump installerades 2020 och nya brandväggar på vinden byggdes 2019.
 • Tomten på 163 kvm är mysig med gräsmattor, träd och stenlagd gång till huset från gatan. Trädgården är relativt ogenerad då verandan har staket mot grannen och det finns gott om grönska kring tomten, som skyddar mot insyn. Vid entréverandan finns ett stort utvändigt förråd om 7 kvm och under trappan finns ytterligare ett invändigt förråd. Det finns ovanligt gott om förrådsutrymme i form av inbyggda garderober och med möjlighet att bygga om till walk-in-closet. Det finns även en rymlig vind.
 • Bostaden ligger i ett trevligt och tryggt område med smidig tillgång till stan och till shopping i Kista eller Sollentuna centrum. Fina grönområden finns inom räckhåll för rekreation och träning, runt Edsviken finns badplatser och strandpromenad. Förskolor och skolor finns inom gång- och cykelavstånd, butiker, service och restauranger finns i rikt mått i Sollentuna centrum och Kista galleria, mataffär och vardagsservice finns också i Helenelunds centrum.
 • Kommunikationerna är bra med endast 150 meter till buss 528 som går till både Helenelund där du har närmaste pendeltågsstation och till Sollentuna centrum. Det går även bra att promenera till Helenelund på en kvart och till Sollentuna på 20 minuter. 7 minuter bort går buss 179 till Kista Galleria
 • Välkommen till ett radhus med lättskött lagom stor trädgård och bevarad 50-talscharm, nära grönområden och kommunikationer.
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • HALLEN är ett yteffektivt kapprum för klädavhängning, innan du går uppför trappan till den inre hallen och sällskapsvåningen. Golvet har heltäckningsmatta och väggarna är vita. Här finns även trappa ner till nedre plan.
 • WC är inredd med en läcker mönstrad tapet och i övrigt finns spegelskåp förutom wc och tvättställ. Golvet har plastmatta.
 • VARDAGSRUMMET är ett rymligt och trivsamt sällskapsrum, med frikostigt ljusinsläpp från ett stort fönsterparti mot framsidan och uteplatsen. Fina originalpardörrar öppnar mot hallen och den öppna spisen i hörnet ger trevliga möjligheter att mysa till en sprakande brasa. Interiören är parkettgolv och tapetserade väggar.
 • UTEPLATSEN på framsidan är ett gediget och väl tilltaget trädäck som får mycket sol och är ett härligt extra rum på sommaren. Den generösa ytan rymmer allt från matbord till grill och loungemöbler eller vilstolar. Staket på sidan skyddar mot insyn och då huset ligger en bit in från tomtgränsen får man också en bra avskildhet.
 • KÖKET är ett klassiskt 80-talskök med mörka luckor och mycket förvaring. Köket kan behöva uppdateras men vill man behålla den rustika charmen kan man nöja sig med att byta ut maskinparken. Interiören i övrigt är vit inklusive kaklet ovanför diskbänken. Här finns också plats för ett matbord för 4-6 personer, och köket öppnar mot både hall och matsal vilket gör det lättillgängligt. Köket har korkmatta. Köket har även ett svalt skafferi.
 • MATSALEN nås från kök och vardagsrum, och är ett trevligt separat matrum för större sällskap och middagsbjudningar. Det kan givetvis också nyttjas som sovrum om man så vill. Väggarna pryds av en mönstrad tapet och golvet är parkett. Både kök och matsal har sina fönster mot baksidan.
 • Nedervåning
 • SOVRUM 1 är ett mindre rum som med fördel kan disponeras som gästrum, arbetsrum med mera. Ett fönster ger ljusinsläpp från framsidan. Rummet har en panelvägg som flankeras av väggar med en ljus tapet, golvet har heltäckningsmatta. Innanför detta rum ligger tvättstugan.
 • SOVRUM 2 passar bra som ett master bedroom, och får rikligt med ljusinsläpp från fönster mot baksidan, det finns även 4 stycken inbyggda garderober längs ena långväggen.
 • SOVRUM 3, här får du rikligt med ljusinsläpp från fönster och balkongdörren, som leder direkt ut på baksidans gräsmatta. Rummet har plats för både säng och t ex skrivbord, och inramas av parkettgolv och ljusa väggar samt förvaring i två inbyggda garderober.
 • BADRUMMET är utrustat med badkar, rymlig tvättställskommod och spegelskåp. Interiören är halvkaklade väggar och ovanför kaklet sitter en fin våtrumstapet. Golvet har plastmatta.
 • HALL är utrustat med en stor inbyggd garderob.
Fastighet
Tomtarea
163 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 067 000 kr 1958
Småhusmark 2 320 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Energiklass
G
Inskrivningar
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Inteckningar
Rubrik saknas"
200000
Rubrik saknas"
300000
Rubrik saknas"
350000
Rubrik saknas"
446000
Rubrik saknas"
621000
Rubrik saknas"
820000
Rubrik saknas"
1127000
Rubrik saknas"
1327000
Totalt
6 518 000 kr
Elförbrukning
Elförbrukning KWH /år
16 000
Försäkring
Bolag
Moderna
Kommunikation

Gångavstånd till Helenelund Centrum där du kan ta pendeltåg från Helenelund station till Stockholm Central på endast 12 minuter.

Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 067 000 kr
Markvärde
2 320 000 kr
Värdeår
1958
Totalt
3 387 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 5 rum varav sovrum 3 - 3
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 90kvm / 21kvm
 • Tomtarea 163 kvm

Budgivning pågår
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Haspen 18
Adress
Markörvägen-13
Postnummer
19144
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1958
Byggnadstyp
1 ½ plan i souterräng
Boarea
90 kvm
Biarea
21 kvm
Antal sovrum
3 - 3
Antal rum
5
Fasad
Fasadsten
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Grundmur
Betong
Tak
Tegel
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Vattenburen el, egen panna
Driftkostnader
El
21 124 kr
Vatten och avlopp
3 980 kr
Vägavgifter
500 kr
Renhållning
1 168 kr
Försäkring
6 500 kr
Total driftkostnad
ca 33 272 kr/år
Årlig elförbrukning
16 000 kwh
Alla bilder
Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.Charmigt radhus 90 kvm och mysig trädgård.
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se