Beskrivning

Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.

I ett av Rotebros bästa lägen, högt, fritt och nära golfbana, väntar denna utsökta sekelskiftesvilla 6 rum med vacker interiör och generöst pooldäck.

 • En enastående fin villa med herrgårdsstil och sekelskifteskaraktär, finns nu tillgänglig i absolut toppläge i Rotebro, högt uppe på en höjd med magnifik utsikt över golfbana och ängar. Även huset i sig är magnifikt, med mycket charm och fin harmoni mellan gedigna originaldetaljer och modern interiör.
 • Boytan på 168 + 40 kvm är mycket väldisponerad i två våningar, varav ett entréplan i souterräng med välkomnande hall, allrum, ett sovrum samt relaxdel, tvättstuga och inbyggt lättillgängligt garage. På övervåningen där du har den bästa utsikten är de flesta rum samlade, med det hänförande vardagsrummet i mitten, omgivet av kök och tre rejäla sovrum. Ljusinsläppet är mycket frikostigt genom vackra fönsterpartier på båda sidor om vardagsrummet, och köket avgränsas med skjutdörrar som kan öppnas upp vilket gör hela våningen väldigt inbjudande och social.
 • Båda våningarna har en generös takhöjd, 2,65 m nere och 2,70 m uppe, vilket ger hela huset en sällsam rymd. Särskilt på övervåningen där vardagsrummets takhöjd sträcker sig närmare 4,5 meter allra högst uppe vid nocken, med synliga bjälkar i ett enastående fint sällskapsrum. Den öppna atmosfären förstärks när man öppnar upp altandörrarna i vardagsrummets burspråk ut mot baksidan.
 • Utöver husets alla kvaliteter får familjen en underbar utemiljö med pool omgiven av ett stort pooldäck och altanytor med plats för såväl poolhäng som matplats, grill och soffgrupp - allt i ett svårslaget läge med vidsträckt utsikt och frihet från insyn. Två av sovrummen har dessutom utgång till den väl tilltagna balkongen mot framsidan i öster där man gärna avnjuter frukosten till morgonsol på sommaren.
 • Interiören är smakfull och i mycket gott skick, med genomgående parkettgolv samt klinker, träpanel i taket på övre plan samt helkaklade badrum på båda planen. Det stora badrummet nere har bastu i anslutning och även plats för ett litet gym om man så vill. Alla rum har golvvärme. Direktingång till och från garaget är bekvämt, exempelvis då man kommer hem efter storhandling, golfrunda, träning med mera.
 • Tomten är i bra storlek, 816 kvm, vilket gör den lättskött och samtidigt tillräckligt stor för både lek och trädgårdspyssel. Det höga läget gör som sagt trädgården väldigt insynsskyddad, med vida vyer och känslan av att befinna sig långt från grannar. Designen av trädgården är genomtänkt och följer naturens förutsättningar med berg i dagen varvat med gräsytor för boule, krocket, kubb med mera. Uppfarten har plats för två bilar.
 • Området Gillbo är ett äldre uppvuxet och mycket lugnt villaområde, där Dalavägen i sin tur har minimal genomfartstrafik och nästan fungerar som en promenadgata. Det innebär både bullerfrihet och trygghet att kunna låta barnen vara ute och cykla och leka.
 • Då det finns skolor och förskolor i närheten kan lite större barn till och med själva gå eller cykla till skolan.
 • Fritidsaktiviteter och rekreationsmöjligheter finns det gott om i området, från motionsspår till tennisbanor och fotbollsplan. För den inbitna golfaren är huset en dröm då du här kan spana in läget på närmaste golfbana, och välja bland tre olika golfbanor inom gångavstånd. Dessutom kan du njuta av natursköna promenadstråk ner mot Edsån och Järvafältet. Norrviken bjuder på både badplatser och möjligheter at åka skridskor på plogad bana under vintern när vädret tillåter. Vardagslivet underlättas av smidig närhet till vardagsservice och handelsplatser.
 • Från denna lantliga idyll går det överraskande smidigt att resa till jobb, vänner och aktiviteter. Från huset tar det bara några minuter att gå till busshållplatsen på Holmbodavägen varifrån du snabbt tar bussen till pendeltåget. Det går även utmärkt att promenera till pendeln på högst en kvart, vilket gör att du inte alltid behöver passa busstider.
 • Välkommen till en hänförande herrgårdsvilla med sekelskiftescharm, pool, enastående vackert vardagsrum och underbar trädgård, i bästa tänkbara läge nära allt!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • Innanför en liten entréveranda öppnar sig HALLEN i ett representativt kapprum med gott om plats för klädavhängning, bland annat i en inbyggd garderob med spegelskjutdörrar. Redan här möts du av känslan av herrgård och sekelskifte, med stilfull trappa, öppet trapphus och dubbel takhöjd i entrén samt valv mot allrummet och den inre hallen. Väggarna är vita och golvet pryds av stora terrakottafärgade klinker.
 • ALLRUMMET är ett användbart extra sällskapsrum, perfekt som tv-rum och/eller barnens eget sällskapsrum för kompishäng, lek, spel och läxläsning. Fönster åt två håll ger rikligt med ljusinsläpp och interiören är vita väggar och parkettgolv.
 • SOVRUM 1 ligger innanför allrummet är passar fint som arbets- och gästrum, med sitt avskilda läge i en hörna med dubbla fönster mot gavelsidan. Rummet är inrett med gröna tapeter, ljus parkett och vitt tak.
 • RELAXDELEN är fräsch och väl tilltagen, med plats för träningsredskap och en liten loungehörna att ta igen sig i efter bastun, eller efter ett skönt bad i det stora hörnbadkaret. Den separata toaletten har ingång från både hallen och badrummet, och är inredd med klinker och helkaklade väggar i samma utförande som relaxdelen. I taket sitter infällda spotlights.
 • TVÄTTSTUGAN är yteffektiv och praktisk, med klinkergolv och matchande kakel ovanför diskbänken. Här finns även en extra arbetsbänk, väggskåp samt ett fönster som släpper in dagsljuset. Väggarna är vita.
 • Övervåning
 • VARDAGSRUMMET öppnar upp i ett helt magiskt rum, med snedtak och takhöjd på 4,5 meter till nocken. Luftigheten, rymden, den vackra miljön med synliga bjälkar och stora spröjsade fönsterpartier i burspråket mot baksidan ger en otroligt fin miljö för det sociala livet, för stora fester och middagar och för avkoppling med familjen till vardags. Ljuset möts från båda håll då trapphuset har lika stora glaspartier och överliggande halvcirkelformat fönster som burspråket, nästan som i ett kyrkorum. Den inbyggda öppna spisen sprider både elegans och ger värme på vintern, då man gärna tänder en sprakande eld till myskvällarna. Vardagsrummet har i övrigt luftkonditionering vilket gör att man kan svalka sig härinne om det är för hett för att vara ute.
 • UTEPLATSEN är en riktig lyx på sommaren, och omfattar ett gediget och stort altandäck runt hela baksidan av huset, med flera ytor för olika ändamål, grill- och matplats , loungedel och så rejäla ytor för vilstolar runt poolen. Här får du semesterkänsla i vardagen i ett perfekt läge mot väster med sol redan från förmiddagen till kvällen då du kan njuta av vackra solnedgångar långt inpå sensommaren. Se fram emot total avkoppling med familjen, likaväl som mysiga grillkvällar, fester och poolpartyn med släkt och vänner.
 • BALKONGEN på motsatt sida mot altanen ger en välkommen extra uteplats där du istället har morgonsol från öster, på en riktigt stor balkong som går fint att möblera med ett matbord. Taket ger samtidigt skydd mot regn, vilket gör balkongen användbar i alla väder på sommaren.
 • KÖKET är omsorgsfullt designat i en genuin lantköksstil som harmonierar med husets karaktär. Här väntar mycket matglädje och inspiration i ett arbetskök med frikostiga bänkytor och bra förvaringsutrymmen. En bardisk/serveringsbänk med spishäll vetter mot en liten matplats, och de vita skåpen och väggarna kontrasteras av kakel av sjösten i olika jordnära färger. Från köket är det enkelt att öppna upp skjutdörrarna till vardagsrummet för att kunna röra sig fram och tillbaka mellan köket och matplatsen. Köket har även egen utgång till altanen.
 • SOVRUM 2 har dubbla fönster mot framsidan och utgång till balkongen. Rummet har bra med plats för skrivbord med mera förutom säng. Interiören är vita väggar.
 • SOVRUM 3 är i princip spegelvänt mot sovrum 2, på vänster sida om balkongen också med egen balkongdörr och även ett fönster mot gavelsidan. Med en klädkammare och en inbyggd garderob med spegelskjutdörrar utanför passar detta bra som master bedroom. Även detta rum har vita väggar.
 • SOVRUM 4 är ett mysigt och lättmöblerat barnrum som har ett fönster mot baksidan och altanen, och ett mot gavelsidan. Detta rum är inrett med en sober blå tapet till det ljusa golvet.
 • BADRUMMET är fräscht och väldisponerat, med bra avgränsad duschdel och rymligt badrumsmöblemang som omfattar ett flertal skåp, lådor och hyllor. Allt inramat av blåmelerat klinkergolv och matchande helkaklade väggar.
Fastighet
Tomtarea
816 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 3 803 000 kr 2001
Småhusmark 2 098 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
24 Juni 2020
Energiklass
E
Inskrivningar
Planbestämmelser
Stadsplan Stadsplan
Inteckningar
Rubrik saknas"
775000
Rubrik saknas"
1600000
Rubrik saknas"
2200000
Totalt
6 775 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 803 000 kr
Markvärde
2 098 000 kr
Värdeår
2001
Totalt
5 901 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 168kvm / 40kvm
 • Tomtarea 816 kvm

Budgivning pågår
Högsta bud

8 600 000kr

Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Rubinen 25
Adress
Dalavägen-21D
Postnummer
19277
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
2001
Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Boarea
168 kvm
Biarea
40 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
6
Fasad
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning
Driftkostnader
El
21 000 kr
Vatten och avlopp
5 077 kr
Renhållning
1 400 kr
Total driftkostnad
ca 27 477 kr/år
Kommentar
Uppgifterna enligt säljaren
Alla bilder
Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.Härlig villa 6 rum med herrgårdskaraktär och underbart pooldäck.
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se